De colts van rugbyclub Ducks in actie tegen Scarborough. (Foto: Albert Stolwijk).
De colts van rugbyclub Ducks in actie tegen Scarborough. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SENIOREN DUCKS STRIJDEN ZONDAG OM KAMPIOENSCHAP

Rugbyers verliezen van Engelse teams

Voor de colts van rugbyclub Ducks stond op eerste paasdag een minitoernooi op het programma. In het Boxtelse sportpark Den Wielakker stonden duels met twee Engelse opponenten op het programma. Beide duels gingen verloren.

In de eerste wedstrijd streed Ducks tegen Scarborough. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Ondanks scores van Felix van Poelwijck, Nino Witlox en Wout van de Sande werd het duel nipt verloren met 17-21. Pim van Esch kon een conversie benutten, maar de twee tries aan de zijkant waren te lastig.

Darlington was de tweede opponent. Het duel startte goed voor Ducks. Tim Nouwens liep door de verdediging en zette Ducks op een ruime voorsprong van 7-0. Ook hier gaven beide teams elkaar weinig toe. Ze gingen rusten bij 14-14.

In de tweede helft speelde het hoge tempo van Darlington Ducks parten. De vemoeidheid sloeg toe en er kwamen gaten in de verdediging. Hierdoor trok de Engelse ploeg de wedstrijd naar zich toe met 14–28.

herkansing

Scarborough werd de winnaar van het minitoernooi door in de laatste wedstrijd Darlington met 34–15 te verslaan. Ducks mag terugkijken op twee goede duels met sterke tegenstanders waar een eervol resultaat werd behaald. Op zaterdag 18 april krijgt de ploeg nog een herkansing om een Engels team te verslaan. Dan komt Wellington op bezoek.

Zondag 12 april staat voor de senioren van Ducks een belangrijk toernooi op het programma. De ploeg krijgt de kans om Nederlands kampioen te worden van de vierde klasse. De zes kampioenen spelen in Oisterwijk in toernooivorm om het algehele kampioenschap van Nederland.

Programma zondag 12 april

Colts: Ducks - District West        13.00

Sen.: Kampioenschapstoernooi        10.30