Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Leyetocht maakt plannen komende editie bekend

De 38e editie van de Leyetocht laat nog even op zich wachten, maar de organisatie liet onlangs weten dat het programma voor het Brabantse fietsfeest voor recreanten en mountainbikers inmiddels rond is.

De vrije toertocht over zes keuzeafstanden, die variëren van 25, 39, 50, 75, 100 en 150 kilometer vindt plaats op zondag 16 augustus. Vanwege de weersvoorspellingen twee jaar geleden bleven veel fietsers thuis, waardoor gekozen is dit jaar een gedeelte van deze route opnieuw in de tocht op te nemen.

De gezinstochten (25 en 39 kilometer) hebben een tussenstop in het buitengebied van Helvoirt bij hotel Guldenberg en brengen ook een bezoek aan een eendenboerderij. De route over 39 kilometer komt zelfs in Bokhoven.

DRUNENSE DUINEN

De vier langste afstanden slingeren door Het Groene Woud. De controlepost voor de deelnemers die vijftig kilometer afleggen is bij uitspanning De Bollen in Oirschot. Mensen die voor 75, 100 of 150 kilometer kiezen, worden gecontroleerd bij het Oirschotse café Vingerhoeds.

De ATB-Leyetocht is een dag eerder, op zaterdag 15 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: dertig, veertig of vijftig kilometer. Een gedeelte van deze tocht voert de mountainbikers door de Loonse en Drunense Duinen.

De start en finish van alle afstanden is bij gemeenschapshuis Gastenbosch aan de Kastanjelaan in Helvoirt. Deelnemers die 75, 100 of 150 kilometer afleggen, kunnen ook van start gaan bij café-restaurant De Zwaan in Son.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.leyetocht.nl.

FOTO BOVEN: Vorig jaar was de bekende Hooibrug tussen Gemonde en Boxtel opgenomen in de 37e editie van de Leyetocht. Dit jaar fietsen deelnemers opnieuw door Het Groene Woud. (Foto: Peter de Koning).