Daniëlle Aarts (tweede van links), geboren en getogen in Liempde, geportretteerd met vijf andere gedecoreerden en commissaris van de koning Wim van de Donk bij de beeltenis van koning Willem-Alexander in de Statenzaal. (Foto: Provincie Noord-Brabant).
Daniëlle Aarts (tweede van links), geboren en getogen in Liempde, geportretteerd met vijf andere gedecoreerden en commissaris van de koning Wim van de Donk bij de beeltenis van koning Willem-Alexander in de Statenzaal. (Foto: Provincie Noord-Brabant). Foto: Provincie Noord-Brabant

OUD-LIEMPDSE NEEMT AFSCHEID VAN PROVINCIALE STATEN

Lintje voor Daniëlle Aarts-van de Loo

De in Liempde geboren en getogen Daniëlle Aarts-van de Loo (1972) is gistermiddag in het provinciehuis koninklijk onderscheiden. Met vijf andere vertrekkende leden van Provinciale Staten werd Aarts benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aarts trad in 2003 toe tot Provinciale Staten nadat ze daarvoor geruime tijd als raads- en commissielid actief was geweest in de Boxtelse gemeentepolitiek. Als betrokken lid van de plaatselijke CDA-afdeling was ze een van de jonge gezichten in de raad. Met raadslid (en huidig wethouder) Marusjka Lestrade (D66) en Marianne Juffermans (PvdA/GroenLinks) was ze een van de warme pleitbezorgers voor een grotere rol van vrouwen in de lokale politiek. In die jaren werd de gemeenteraad gedomineerd door mannen.

Na de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2003 verruilde Aarts de Boxtelse politieke arena voor de Statenzaal van het provinciehuis in 's-Hertogenbosch. Ook daar hield ze zich voornamelijk bezig met ruimtelijke zaken. De afgelopen bestuursperiode was Aarts lid van de commissie voor Cultuur en Samenleving en van de commissie voor Ecologie en Ruimte.

Aarts raakte in 1995 betrokken bij de Boxtelse politiek. Momenteel is ze naast bestuurslid van het CDA in haar huidige woonplaats Sint-Oedenrode ook lid van de raad van toezicht van de Zorggroep Elde in Boxtel en werkt ze als projectleider bij de landbouworganisatie ZLTO.

KONINKLIJKE GLANS

In het provinciehuis werd gisteren afscheid genomen van liefst 32 Statenleden. Zij keren na de vorige week gehouden verkiezingen niet meer terug op het pluche. Zes van hen, onder wie Aarts, kregen een koninklijke onderscheiding omdat ze drie bestuursperioden actief zijn geweest en zich hebben ingezet voor de provincie Noord-Brabant. Allen werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Naast de Aarts betrof het de VVD'ers Mieke Geeraedts, Marijn ten Harmsen van der Beek, Margrietha Prins-Afman, Bart Verhees en Noud van Vught (CDA). Commissaris van de koning Wim van de Donk dankte hen voor hun bijzondere verdiensten voor de Brabantse politiek: ,,Een mooie koninklijke glans op uw jarenlange betrokkenheid en inzet." De commissaris stond ook stil bij Statenlid Ronald Dol, die eerder dit jaar overleed aan de ziekte van Kahler.

De nieuwe leden van Provinciale Staten zijn hedenochtend, donderdag 26 maart in de Statenzaal van het provinciehuis geïnstalleerd door commissaris van de koning Van de Donk.

Boxtel

Expo videogames

In oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg in Boxtel wordt zaterdag 4 april een expositie geopend over de evolutie van videogames. De tentoonstelling is te zien tot 1 juli en ontworpen door Rory Tans, vijfdejaars student wiskunde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Daniëlle Aarts-van de Loo trad in 2003 toe tot Provinciale Staten en poseerde bij haar overstap van Boxtel naar 's-Hertogenbosch voor het provinciehuis.