Op het voormalige campingterrein aan de Achterberghstraat in Boxtel heeft de Vughtse onderneming Hazenberg naast rijtjeswoningen onder meer ook een aantal tweekappers gebouwd. (Foto's Peter de Koning).
Op het voormalige campingterrein aan de Achterberghstraat in Boxtel heeft de Vughtse onderneming Hazenberg naast rijtjeswoningen onder meer ook een aantal tweekappers gebouwd. (Foto's Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

OPVALLEND VEEL BOUWACTIVITEITEN IN DE GEMEENTE

Boxtel timmert volop aan de weg

Zomaar een greep uit een aantal bouwprojecten in de gemeente Boxtel: het plan Sparrenleane, dat wordt ontwikkeld op de locatie waar decennialang de Gezondheidsdienst voor Dieren gevestigd was, biedt plaats aan twaalf tweekappers à la carte en tien villa's, zes herenhuizen en twee tweekappers. Het project Panta Rhei bestaat uit dertig woningen, terwijl op de plek van het voormalige Joice-terrein aan de Vicaris van Alphenlaan acht tweekappers en een villa verrijzen. Het plan Zonnegolven II krijgt inmiddels ook aardig vorm. Hier staan achttien nieuwbouwwoningen gepland, waarbij momenteel de laatste hand gelegd wordt aan de verkoopdocumentatie.

Op het terrein van Den Bergh is bouwbedrijf Hazenberg bijna klaar met de werkzaamheden, al zijn nog niet alle 25 woningen aan de man gebracht. ,,De twaalf rijtjeswoningen zijn inmiddels opgeleverd, de eigenaren hebben de sleutel ontvangen en zijn inmiddels druk bezig hun nieuwe huizen in te richten", liet een woordvoerder van Hazenberg deze week weten. ,,Plan Den Bergh bestaat verder uit acht tweekappers, waarvan er inmiddels zes gereed zijn én vijf vrijstaande huizen op losse kavels. Vier kavels, waarop de eigenaren zelf een woning bouwen, zijn inmiddels verkocht. We zorgen ook voor de inrichting van het terrein, waar een zogeheten wadi komt, een voorziening waar tijdelijk hemelwater in opgeslagen kan worden."

VROLIJKE GEZICHTEN

Wie de afgelopen dagen een kijkje nam op het terrein aan de Achterberghstraat zag vrolijke gezichten van de kersverse eigenaren, onder wie veel starters. Busjes van aannemers reden af en aan om vloeren te leggen, muren te stucen en andere werkzaamheden te verrichten in de rijtjeswoningen. Jordy Brusselers (28) en Lotte van Heesch (23) uit Boxtel, zijn inmiddels een week in hun nieuwe stulpje aan het werk. ,,Nadat we vorige week donderdag de sleutel ontvingen, hebben we dat feestelijke moment gevierd met champagne, maar vervolgens zijn we al snel aan de slag gegaan. Zelf ben ik stukadoor, wat ook geldt voor mijn schoonvader die ook al de handen uit de mouwen heeft gestoken", aldus Brusselers. ,,We krijgen toch veel hulp van andere familieleden en vrienden. Als over een paar weken de keuken is geïnstalleerd willen Lotte en ik hier in gaan trekken, maar tot die tijd logeren we bij mijn schoonvader in Boxtel. Daar redden we ons prima."

JONGE STELLETJES

Brusselers en zijn verloofde voelen zich al helemaal thuis in hun nieuwe woonomgeving. Brusselers: ,,Leuke bijkomstigheid is dat hier ook veel andere starters uit Boxtel gaan wonen, veel jonge stelletjes. Dat schept al snel een band, bovendien ken ik een aantal van de nieuwe bewoners al. Ook met onze buren hebben we kennisgemaakt. We zien het helemaal zitten. Na mijn werk als stukadoor ben ik hier vrijwel elke dag te vinden om nog wat klusjes te doen. Dat is soms best wel pittig, maar het geeft ook enorm veel energie om in je eigen huis aan het werk te zijn."

De eerste verdieping bestaat behalve uit de master bedroom uit een bad- en logeerkamer en een extra ruimte. ,,Wat we daarmee gaan doen, moeten we nog even bekijken. Mochten we ooit kinderen krijgen, dan hebben we er hier de ruimte voor. En dat allemaal voor een koopprijs van 198.000 euro. Bovendien kan ik mijn grote platencollectie en draaitafels prima kwijt op de zolder, waar ik me heerlijk kan uitleven als deejay; mijn grote hobby."

MOOI UITZICHT

Het doel van bouwonderneming Hazenberg is op het voormalige campingterrein aan het stroomgebied van de Dommel een kleinschalige woonlocatie te realiseren voor starters en gezinnen. ,,Daarin is het bedrijf zeker geslaagd", aldus Brusselers. ,,We hebben bovendien vanuit ons huis een mooi uitzicht op de groene omgeving. We zitten hier dicht bij het centrum van Boxtel en op loopafstand van winkels en scholen. Kortom, een ideale locatie. Mooier kan bijna niet."

In plaats van schuttingen wordt in Plan Den Bergh beplanting gebruikt als erfafscheiding en worden op diverse plekken in het gebied nieuwe bomen aangeplant. Het groene middengebied gaat het decor vormen voor een speelplek met houten keringen tussen de diverse terrassen en stapstenen. Brusselers: ,,Dit is een beschutte en veilige plek om te wonen. De komende weken moeten we nog even flink aan de bak en alles inrichten. Lotte en ik hebben er ontzettend veel zin in, we kunnen bijna niet wachten."

De twaalf rijtjeswoningen in Plan Den Bergh zijn inmiddels opgeleverd. De eigenaren, waaronder veel starters,  hebben de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen en zijn momenteel druk in de weer met de inrichting.
Beeld van het veelbesproken bouwplan Sparrenlaene aan de Molenwijkseweg in Boxtel.
Aan de Vicaris van Alphenlaan worden acht tweekappers en een villa gebouwd.
Op het Panta Rhei-terrein, dat veertien jaar braak lag, verrijzen dertig woningen.
Deze fraai en idyllisch gelegen woningen aan het water maken onderdeel deel uit van het bouwplan Sparrenlaene.