kaartverkoop van start gegaan

Slowlands: een driedaags culinair festival op Velder

Velder krijgt er nóg een evenement bij. Eerder werd al bekend dat Graceland, een driedaags christelijk muziekfestival, neerstrijkt op het Liempdse landgoed in augustus. Een maand later, op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september, wordt Slowlands gehouden: een culinair festival met proeverijen, demonstraties en workshops.

Bezoekers kunnen tijdens dit driedaagse evenement kennismaken met ambachtelijk gemaakt eten met het juiste drankje erbij, onder het genot van optredens van artiesten, deejays en bands.

Centraal op het festivalterrein wordt een groot overdekt terras gerealiseerd dat als vertrekpunt dient voor de culinaire uitstapjes die bezoekers maken. Daarnaast is er een wijnplein en een 'bierkerk', waar mensen van topwijnen en bieren uit binnen- en buitenland kunnen genieten.

BOXTEL AAN ZEE

Ook aan entertainment is gedacht. De bekende koks Ramon Beuk en Pim Haaksman voeren een Kooktheater op, terwijl wijnkenner Ilja Gort slurpcursussen organiseert. Er is een openluchtbioscoop waar continu films worden vertoond en voor de jeugd worden speciale cursussen georganiseerd en is een nostalgische kermis binnen de festivalpoorten.

Tenslotte is er ook nog een Slowlands Slow Food Fair waar mensen kennis kunnen maken met kookboeken, kookvakanties, chocolatiers, patissiers en restaurateurs.

Ook Boxtel is vertegenwoordigd op het festival. Zo wordt een 'Heel Boxtel Bakt-competitie' gehouden, vindt op zondag de finale van de beste singer-songwriter van Boxtel plaats en nemen allerlei lokale restaurants deel aan het festival onder de noemer 'Boxtel aan Zee', zoals restaurant Molenwijk en En Garde!

Boxtelaar René Leenders draagt zorg voor de organisatie. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Mensen kunnen tickets bestellen via www.slowlands.nl, bij de deelnemende bedrijven en bij alle Primera-winkels.

Op de eerdergenoemde website is alle informatie over het evenement te vinden. Ondernemers die zich willen aanmelden, kunnen via deze website contact opnemen.


Kaartjes ruilen

voor shows in

Podium Boxtel

De cabaretvoorstelling van het duo Luider en Van Donselaar die gepland stond voor vrijdag 17 april in Podium Boxtel gaat niet door. Vanwege ziekte van een van de spelers is de show geannuleerd. Wie kaartjes heeft, kan meedoen aan een omruilactie van de theaterzaal aan de Burgakker.

Bezitters van kaarten voor de show van Luider en Van Donselaar kunnen deze omruilen voor de voorstellingen van Angela Groothuizen (2 april), Brokstukken (24 april) of Yora Rienstra (30 april). Wie van dit aanbod gebruik maakt, krijgt zolang de voorraad strekt het tweede kaartje gratis.

Mensen die niet van de actie willen profiteren, kunnen de kaart terugsturen en krijgen hun geld retour. Dat kan door te bellen naar het management van Podium Boxtel, dat is gehuisvest in theater Het Klooster in Nuenen, telefoon (040) 29 13 444.