Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Yente?

De rubriek What's Up richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt. Dit keer aandacht voor Yente van den Biggelaar (19) uit Boxtel, die volgende week voor vier maanden naar Nieuw-Zeeland vertrekt en daar een bijzondere onderwijsstage gaat lopen.

Heb je je koffers al ingepakt? ,,Eh, nee, maar alle spullen liggen klaar. Een koffer, een rugzak, reisgidsjes, noem maar op. Dus als ik volgende week vertrek, is alles klaar."

Wat ga je in Nieuw-Zeeland doen? ,,Ik ben derdejaars student op het ROC in Tilburg waar ik de opleiding Sport en Bewegen volg. Vorig jaar heb ik met enkele studiegenoten het idee opgepakt om in het buitenland te gaan studeren. Dat is blijven borrelen en nu heb ik besloten om met studiegenoot Anne uit Hedel gymnastiek- en sportles te gaan geven op een school in Auckland."

Waarom Nieuw-Zeeland? Verder weg kan eigenlijk niet. ,,Ik heb met Anne een onderwijsbeurs bezocht in Utrecht en na een presentatie over Nieuw-Zeeland waren we verkocht. De presentaties over andere landen hebben we toen maar overgeslagen..."

Weet je al wat je te wachten staat in Auckland? ,,Samen met Anne ga ik lesgeven op de St.-Francis Catholic School. Dat is een school voor kinderen met een verstandelijke beperking. Na een introductieperiode gaan we lesgeven aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben."

Heb je al een logeeradres? ,,Ja hoor, ik huur met Anne een studentenflatje waar we elk een eigen slaapkamer hebben. Na drie maanden nemen we weer afscheid en gaan we een maand door Nieuw-Zeeland backpacken en bezoeken we Sydney in Australiƫ."

Wat hoop je in Nieuw-Zeeland te ontdekken? ,,Natuurlijk vind ik het belangrijk om in mijn vakgebied internationale ervaring op te doen. Lesgeven op een Engelstalige school en dan in zo'n mooi land is echt een droom. En verder? Ik hoop vooral mezelf beter te leren kennen als ik zo ver van huis ben."

OP DE FOTO: Yente van den Biggelaar vertrekt volgende week voor vier maanden naar Nieuw-Zeeland. Tijdens een afscheidsfeestje kreeg ze een prachtig plakboek met foto's en gelukwensen van familie en vrienden. (Foto: Peter de Koning).