Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LIEMPDE TERUG NAAR GROOTMOEDERS TIJD

'Levend' draaiorgel trekpleister Boeremèrt

Er komt een 'levend draaiorgel' naar de Boeremèrt. Straattheatergroep Sentimento, die vorig jaar indruk maakte tijdens Bazaar Boxtel in wandelpark Molenwijk, komt op Tweede Paasdag naar Liempde met de voorstelling 'Een draaiorgel heeft ook gevoel' die wordt opgevoerd naast het oude raadhuis. Liempde keert maandag 6 april tussen 11.00 tot 17.00 uur voor de 43e keer terug naar grootmoeders tijd.

Voor het eerst wordt ook de leegstaande boerderij aan de Barrierweg 4 gebruikt tijdens de Boeremèrt. De dorpshoeve is vorig jaar met steun van provincie en gemeente aangekocht door de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) en wordt gerestaureerd en verbouwd tot informatiecentrum voor Het Groene Woud. Voor de Boeremèrt wordt het gebouw ingericht als schoollokaal uit de tijd van Ot en Sien. Troubadour Jan van der Heijden verzorgt er twee huiskamerconcerten.

Voor de Boeremèrt hullen de Liempdenaren en andere vrijwilligers zich steevast in kleding die vóór de Tweede Wereldoorlog in deze contreien in zwang was. De leden van de nostaligsche vereniging Terug in d'n Tèd nemen daarbij het voortouw en komen ook met tal van attributen en voertuigen van weleer op de proppen.

De bekende dansgroep Brabants Bont uit Den Dungen is na enkele jaren afwezigheid weer terug en ook een groep Cromvoirtse vrienden en de Liempdse KVO voeren volksdansen op. Smartlappenkoor Gimmese Smart is een vertrouwde deelnemer; nieuw is het optreden van accordeonclub De Doordrukkers uit Spoordonk.

FEESTTENT

De feesttent die doorgaans op evenemententerrein D'n Tip staat, wordt deze keer opgetrokken naast het vroegere raadhuis en daar zorgen de deejays Maarten Termeer en Albert Bressers, die afgelopen weekeinde nog hun succesvolle Vinylparty hielden, voor de muzikale omlijsting. Maar in de tent klinkt ook live muziek: door hofkapel De Kromploegers en de Ollandse Dorpskapel.

AUTHENTIEK

De muziekgroepen 't Herriemenieke en Noottoestand zorgen verspreid over het marktterrein voor vrolijke klanken. Naast een groot aantal marktkramen met authentieke producten, zijn op de Boeremèrt nostalgische kermisattracties te vinden als de luchtschommels en de draaimolen. Voorts zijn er diverse agrarische demonstraties.

FOTO ONDER: Straattheater Sentimento brengt een draaiorgel tot leven. (Foto: Peter de Koning).