Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

modeparades en spellen voor de jeugd

Boxtel luidt lente in met koopzondag op 29 maart

Om de start van het voorjaar te vieren, staat zondag 29 maart in het centrum het evenement 'Boxtel zet de bloemetjes buiten' op de rol. Zo is er een modeparade op drie momenten, staan verspreid door het centrum spelletjes voor de jeugd en is een groot gedeelte van de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Voorzitter Filipe van den Borne van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) klopte een halfjaar geleden samen met Janneke van Uden van modezaak 3-Trend aan bij mbo-school SintLucas. ,,De afgelopen jaren hebben we in het voorjaar telkens een modezondag georganiseerd. We vroegen studenten het concept te vernieuwen, zodat het ook voor niet-modewinkels interessant is om op zo'n koopzondag open te zijn", legt Van den Borne uit.

De SintLucas-studenten gingen aan de slag en kwamen met het evenement 'Boxtel zet de bloemetjes buiten'. Modellen van Boxtelse kleding- en schoenenzaken presenteren op 29 maart de nieuwste voorjaarsmode, maar niet op een catwalk. ,,De groep modellen loopt in een parade, ondersteund met muziek, van de Rabobank aan de Stationsstraat tot en met Bakker Bart aan de Rechterstraat", vertelt Van den Borne. De parade verschijnt op drie momenten: 13.00, 14.30 en 16.00 uur. De verwachting is dat op ieder tijdstip zo'n dertig modellen te zien zijn.

VERSIERSELS

Voor de jeugd staan die middag verspreid door het centrum allerlei spellen van Faes Entertainment klaar. Van den Borne: ,,Kinderen kunnen bij deze spellen potloden winnen, waarmee ze een kleurplaat kunnen inkleuren. De winnaar van de kleurplaatwedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens de Oranjebraderie." Op het plein nabij de Croonpassage komt een luchtkussenkasteel.

De OCB-voorzitter laat weten dat veel winkels deelnemen aan de koopzondag. ,,Die dag is door middel van makelaarsborden duidelijk te zien welke zaken open zijn", zegt Van den Borne. Ook een basisschool en kinderopvang hebben een bijdrage geleverd aan het evenement. ,,Kinderen hebben versiersels gemaakt die zondag in het centrum te zien zijn." Voor het pand aan de Rechterstraat 26, waar binnenkort Mix Market weer plaatsvindt, worden bloemen van Van Stekelenburg verkocht. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Van den Borne hoopt op goed weer zondag. ,,En dan kunnen we de koopzondag na 29 maart uitbouwen tot een jaarlijks terugkerend evenement op de lente in te luiden. Voor jong én oud."