Een gedeelte van het personeel van Heliopolis. V.l.n.r.: Loubna Charaffedine, Mirna Said, eigenaar Andro Said, Magda Wahba, Nasry Said en Kirollos Said.
Een gedeelte van het personeel van Heliopolis. V.l.n.r.: Loubna Charaffedine, Mirna Said, eigenaar Andro Said, Magda Wahba, Nasry Said en Kirollos Said. Foto: Annelieke van der Linden

HELIOPOLIS: OPNIEUW BEZORGTOPPER

'Met deze waardering
is hard werken niet erg'

Net als vorig jaar is shoarma- en pizzazaak Heliopolis aan de Breukelsestraat bekroond met de titel 'Bezorgtopper' van Just Eat. Deze nationale bestelsite zet op basis van klantenbeoordelingen de beste bezorgrestaurants op een rijtje. Heliopolis kwam tot een 5,59 (maximale eindcijfer is 6) en staat hiermee op de 23e plek van de nationale ranglijst.

Klanten die hun eten via Just Eat bestellen, kunnen het betreffende restaurant beoordelen op kwaliteit, prijs, bezorging en service. ,,We proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de wensen van mensen en het lijkt erop dat ze dat waarderen. De klant is bij ons écht koning, of hij nu een kleine of grote bestelling plaatst. We doen veel aan klantenbinding. Zo vinden we het belangrijk om een praatje te maken met mensen", zegt eigenaar Andro Said, die drie jaar geleden het bedrijf van zijn vader overnam.

Said geeft aan dat hij en zijn familie constant bezig zijn met vernieuwing van Heliopolis. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen. ,,Zo bezorgen we inmiddels met acht auto's. Vorig jaar waren dat er nog vier. We kiezen bewust voor auto's, zodat het eten sneller bij mensen wordt bezorgd en langer warm blijft." Momenteel werken er twintig mensen voor Heliopolis, ook een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Said verklapt dat Heliopolis binnenkort met een verrassing komt om mensen nóg sneller en professioneler te helpen. ,,Wat dat is, zien de klanten over een paar weken..." Qua menu is er door de jaren heen weinig veranderd. ,,Mijn vader begon in 1987 als eerste in Nederland een zaak waar shoarma én pizza werd verkocht. Inmiddels zie je dat op veel plekken. Wat wel populair is, is onze zelfgemaakte Heliopolisbrood. Heel veel mensen hebben dit brood standaard in de bestelling zitten."

Nasry, de vader van Andro helpt nog steeds mee in het bedrijf. ,,Ik profiteer van zijn ervaring", legt Said uit. Heliopolis is 365 dagen per jaar geopend. ,,Sinds 1987 zijn we nooit één dag gesloten geweest. Eigenlijk werken we dag én nacht", lacht Said. ,,Dat vinden we echter geen probleem, zeker nu we wéér de titel van Bezorgtopper hebben behaald. De reacties van mensen motiveren ons om door te gaan met dit werk."