De voormalige mannenmodezaak Verspaandonk aan de Rechterstraat in Boxtel krijgt waarschijnlijk een horecabestemming. De uitbaters van de naastgelegen lunchroom De Deugniet willen er hun bedrijf uitbreiden. (Foto: Henk van Weert).
De voormalige mannenmodezaak Verspaandonk aan de Rechterstraat in Boxtel krijgt waarschijnlijk een horecabestemming. De uitbaters van de naastgelegen lunchroom De Deugniet willen er hun bedrijf uitbreiden. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

AD VERSPAANDONK VINDT HUURDER: BUURVROUW LEONIE SMITS

Plan voor horeca in modezaak

HENK VAN WEERT

Binnen afzienbare tijd is de oproep in hartje Boxtel om kleding te gaan kopen in Oirschot verdwenen. De dichtgeplakte ramen met die oproep van het leegstaande winkelpand waar tot voor enkele jaren Ad en Marja Verspaandonk hun herenmodezaak runden, kunnen weer open. Uitbaatster Leonie Smits van de aangrenzende lunchroom De Deugniet wil het pand gaan huren, met recht op koop.

Deze week was Ad Verspaandonk flink in de weer om zijn winkelpand leeg te ruimen. ,,Ik ben al een tijdje bezig. Er lagen nog veel spullen opgeslagen op zolder, maar die zijn nu vrijwel allemaal afgevoerd", vertelde de gepensioneerde ondernemer tussen de bedrijven door.

Leonie Smits van De Deugniet, die in november nog de Boxtelse Ondernemers Trofee won, heeft met haar man Vincent interesse in het pand. ,,Klopt", vertelde Vincent desgevraagd. ,,We zijn bezig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente en willen er een voor Boxtel nieuw horeca-concept presenteren."


Bloemsierkunst
Marimba viert
zevende lustrum

Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in Boxtel staat vrijdag 27 en zaterdag 28 maart uitgebreid stil bij het 35-jarig bestaan. Bart en Maria van Roosmalen openden hun winkel in 1980 en vieren het zevende lustrum met klanten die kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Zaterdag 28 maart begroet het team van Marimba op de stoep voor de winkel Bressband BOB (Band of Brabant) uit Best. De band bestaat uit zestien enthousiaste muzikanten die pop-, soul- en rockklassiekers zullen vertolken. Bressband BOB heeft de afgelopen jaren aardig wat bijzondere concerten verzorgd. Zo was de band te zien tijdens de reünieconcerten van de Dolly Dots en werd meegedaan aan de Queen Experience in stadion Gelredome.

Het optreden van Bressband BOB in de Van Beekstraat duurt van 11.00 tot 15.00 uur.


FOTO ONDER: Staand v.l.n.r. Dorothé Kuijs, Elvira Neggers, Harrie en Karin van den Broek, Barry en Maarten de Laat. Gehurkt: Twan Neggers, Danny en Sharon van de Langenberg.

FOTO BOVEN: De uitbaters van lunchroom De Deugniet aan de Rechterstraat willen uitbreiden in het aangrenzend leegstaande pand waar tot voor twee jaar geleden mannenmodezaak Verspaandonk was gevestigd. (Foto: Henk van Weert).


Maandelijkse
Prijzenexplosie
in Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof houdt het hele jaar 2015 een consumentenactie onder de noemer Prijzenexplosie. Dinsdag ontvingen opnieuw enkele klanten tijdens de maandelijkse prijsuitreiking fraaie cadeaus, beschikbaar gesteld door Boxtelse ondernemers.

Klanten die in Oosterhof boodschappen doen, kunnen hun kassabon onder vermelding van naam en telefoonnummer in speciale verzameltonnen deponeren. Elke derde week van de maand worden daaruit de winnaars getrokken. Of iemand nu veel of weinig besteedt, iedereen maakt evenveel kans om te winnen. Alle ondernemers van Oosterhof doen mee. ,,We betrekken onze prijzen niet alleen uit ons eigen winkelcentrum, maar vanuit heel Boxtel. Daarvoor benaderen we steeds wisselende winkels", aldus Marc van den Biggelaar van DA-drogisterij die samen met Tiny Schalkx van bakkerij De Leijer de prijzen uitreikte.

Twan en Elvira Neggers wonnen een fiets naar keuze ter waarde van 599 euro, geleverd door Jack Leijten Fiets & Service. Maarten en Barry de Laat gingen met de smart-tv van 499 euro naar huis én de boodschap dat een medewerker van leverancier EP Rickelman het toestel desgewenst kosteloos komt installeren. Voorts werden drie cadeaubonnen ter waarde van honderd euro weggegeven. Harrie en Karin van den Broek kunnen die besteden bij activiteitenboerderij 't Dommeltje (Hoog Munsel), Dorothé Kuijs bij Filipe Mode (Markt) en Danny en Sharon van de Langenberg bij restaurant Plein2 (Stationsplein). Een dag eerder werd al een bon van Haartrend Van Hees uitgereikt.

Afbeelding