KUNSTLICHT99 HEROPENT KUNSTLEEN

Speeddaten met kunstenaars
in voormalig sorteercentrum

Sinds enkele maanden vindt de vereniging van professionele kunstenaars in Boxtel, Kunstlicht99, onderdak in het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord. Elk laatste weekeinde van de maand is er voortaan een activiteit in Kunstlicht XL. Zaterdag 28 en zondag 29 maart kunnen bezoekers er speeddaten met de leden. Bovendien is dan de kunstuitleen weer geopend.

Kunstlicht XL is beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekers kunnen er niet alleen objecten en schilderijen lenen, maar ook een kijkje nemen in de verschillende ateliers en bij een expositie.

KUNSTSTOTEN

Voorts kunnen vanaf 15.00 uur gesprekjes van vijf minuten worden aangeknoopt met kunstenaars. Zaterdag vertelt Katrien van Hettema om 14.00 uur over het kunstwerk De Klompenboom dat zij vorig jaar maakte in Lennisheuvel.

Bovendien staat er een biljart waar bezoekers tijdens de openingstijden kunnen 'kunststoten'.


Kamermuziek in Stapelen

In de ridderzaal van Kasteel Stapelen is zondag 29 maart vanaf 14.30 uur een muzikale uitvoering door Marlotte van 't Hoff en Eline de Gast. Ze spelen tijdens een twee uur durend programma kamermuziek.

Van 't Hoff studeert solozang klassiek aan het Fontys-conservatorium in Tilburg en staat te boek als een veelzijdige zangeres die werken van Bach, Mendelssohn, Rossini en Tippet ten gehore kan brengen. Met pianiste Eline de Gast, die klassieke pianomuziek studeert op Codarts, treedt ze regelmatig op. Samen waren ze vorig jaar te beluisteren tijdens de cyclus Zeven Zomerse Zaterdagmiddagen. De Gast trad de afgelopen twee jaar op tijdens een pianomarathon in De Doelen te Rotterdam en werkte samen met muziekstudenten uit Sion in Zwitserland.

De uitvoering in kasteel Stapelen duurt van 14.30 tot 1630 uur, kaarten kosten 7,50 euro en zijn aan de zaal verkrijgbaar.