De bestuurders Rob Dekker (Sint-Joseph, midden) en Jan Simons (WSD, rechts) onthulden in 2008 het eerste logo van de Woonomgevingsploeg. Dat deden ze met de toenmalige wethouders Wim van Erp (links) en Anton van Aert. (Foto: Albert Stolwijk).
De bestuurders Rob Dekker (Sint-Joseph, midden) en Jan Simons (WSD, rechts) onthulden in 2008 het eerste logo van de Woonomgevingsploeg. Dat deden ze met de toenmalige wethouders Wim van Erp (links) en Anton van Aert. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GEMEENTE, SINT-JOSEPH EN WSD BLIJVEN SAMENWERKEN

Boxtel behoudt Woonomgevingsploeg

De Landelijke Opschoondag die zaterdag 28 maart wordt gehouden, krijgt in Boxtel een feestelijk tintje. Bestuurders van de gemeente Boxtel, woonstichting Sint-Joseph en de WSD Groep zetten hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst die ervoor zorgt dat de Woonomgevingsploeg (WOP) kan blijven bestaan.

De WOP werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd. Medewerkers verrichtten sindsdien uiteenlopende werkzaamheden; ze herstellen schuttingen, maken bergingen schoon en knappen tuinen op. Ook wordt soms schilderwerk verricht en is groenbeheer een belangrijke taak. Bij de start in 2008 werd benadrukt dat de WOP vooral zal worden ingezet voor de aanpak van zogeheten 'weesplekken'. ,,Plekken die iedereen wel kent in zijn eigen omgeving. Hoekjes die niemand veegt omdat niet duidelijk is van wie ze zijn. Stukjes van een plantsoen die enigszins verborgen liggen. Een brandgang waar nauwelijks iemand komt", zei directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph destijds bij de lancering.

Met de ondertekening van een nieuwe overeenkomst is de toekomst van de WOP gegarandeerd. Dekker zet met de wethouders Eric van den Broek en Herman van Wanrooij en WSD'er Kees Peeters een handtekening onder de overeenkomst. Dat doen ze in een modelwoning aan de Hof ter Aa in Selissenwal. Het viertal zal ook een nieuw beeldmerk onthullen waarmee de WOP nog zichtbaarder wordt in Boxtelse wijken.