PRIMA RESULTATEN OP TOERNOOI VEGHEL

Beginnende judoka's Liempde
pakken zeven gouden plakken

De judoka's van Judoclub Liempde hebben zondag zeven gouden medailles veroverd tijdens een beginnerstoernooi bij De Wa-Kwai in Veghel. Aan het evenement namen negentien Liempdse judoka's deel.

Jens Putmans was de eerste die het goud mocht omhangen. Hij won al zijn wedstrijden met ippon. Zijn clubgenoten Roy Kemps, Collin van Rooij en Vince Kanters eindigden als derde in hun poule.

Ook voor Job Putmans was een gouden medaille weggelegd. Hij heeft van de houdgreep zijn specialiteit gemaakt en liet dit in Veghel ook zien. Hij won hiermee al zijn vier wedstrijden. Ook Mats Canters beheerst de houdgreep goed en ook hij eindigde als eerste. Brett van Hal moest er even inkomen. Zijn eerste wedstrijd verloor hij met ippon, maar daarna herstelde hij zich knap waardoor hij met zilver naar huis mocht. Ook Xavier Wantenaar eindigde als tweede.

Luc de Laat moest het in Veghel drie keer tegen dezelfde opponent opnemen. Hij won twee keer, wat ook hem het goud opleverde. Later op de dag volgden Yannick Wantenaars, Xavi van Weert en Joost van der Linden het voorbeeld van De Laat.

WAZARI

Kasandra Wagenaars en Tess Schoones zaten bij elkaar in de poule. Tess eindigde als tweede en Kasandra veroverde brons. Het onderlinge duel werd gewonnen door Schoones, die Wagenaars twintig seconden in de houdgreep hield.
Ook Mees Koster en Faye Goossens van Judoclub Liempde moesten het tegen elkaar opnemen, twee keer zelfs. De iets fellere Goossens won die wedstrijden - met een houdgreep en een wazari - en eindigde in het eindklassement als tweede, Koster werd derde.

Lola Canters eindigde in haar groep - ondanks een knappe zege in haar eerste duel - als vierde. Datzelfde overkwam Bas Daverveld. Keira Kreijveld had behoorlijk wat tegenstand. Ze moest echt vechten om als beste uit de bus te komen. Op één houdgreep had ze echter geen antwoord. Daardoor was het zilver haar deel.

MIDDELBEERS

Een week eerder namen twintig leden van Judoclub Liempde deel aan een zogeheten koka-toernooi in Middelbeers. Daar verschenen nog ruim driehonderd judoka's op de mat. Keira Kreijveld en Joost van der Linden eindigden als eerste.

Overige uitslagen: 2. Cas de Wit; Yannick Wantenaar; Niels Welvaarts; Tess Schoones; Xavi van Weert. 3. Maike van den Biggelaar; Simon Wantenaar; Gijs de Wit; Mats Canters; Nikki van de Laar; Xavier Wantenaar; Lola Canters; Kasandra Wagenaars. 4. Faye Goossens; Gijs Dohmen. 5. Bas Daverveld; 6. Luuk van de Sande; Luc de Laat.


Britse rugbyers

op bezoek bij

kampioen Ducks

Rugbyclub Ducks maakt zich na het behalen van het kampioenschap in de vierde klasse op voor een mooie afsluiting van het seizoen. De aftrap is zaterdag 28 maart als de rugbyers van Horsham RFC uit Engeland op bezoek komen in Boxtel.

In de paasperiode brengen veel rugbyteams uit Engeland een bezoek aan het Europese vasteland en spelen ze bij voorkeur veel wedstrijden. Het duel met Horsham RFC dat Ducks zaterdag om 15.30 uur speelt in sportpark Den Wielakker is de opmaat naar een reeks internationale wedstrijden. De rugbyers spelen onder meer tegen teams uit Scarborough, Arlington en Wellington.

ameland

Volgens Piet van de Sande van Ducks is het spelen van wedstrijden tegen Engelse clubs een uitgelezen kans om ervaring op te doen tegen clubs uit het land waar rugby is ontstaan. ,,Tevens is het gebruikelijk om rondom de wedstrijden ook een uitwisseling van de typische Britse sportcultuur mee te maken", aldus Van de Sande.

Naast de 'interlands' wacht Ducks meer sportieve uitdagingen. Zo wordt de komende weken deelgenomen aan zogeheten sevens-toernooien waarbij teams van zeven spelers het tegen elkaar opnemen. Ook wordt in juni deelgenomen aan het jaarlijkse beachrugbytoernooi op Ameland.

Hieronder staat het programma voor de komende weken.

Programma zaterdag 28 maart

Mini's: regiotraining Ducks        10.00-15.00

Colts/sen.: Ducks - Horsham        15.30

Programma zondag 29 maart

Colts: district Midden - Ducks/RCE

Programma zondag 5 april

Ducks – Scarborough

Ducks – Arlington

Programma zaterdag 18 april

Benjamins: Zd-Nld. kampioenschap

Colts/Sen.: Ducks – Wellington

Programma vrijdag 24 april

Koningsspelen

Programma 19-21 juni

Beachrugbytoernooi Ameland