Leden van de brandweer uit Liempde hebben afgelopen weekeinde tijdens regiowedstrijden in Heusden de derde prijs behaald. Tijdens de wedstrijd moest onder meer een slachtoffer uit een brandend bedrijfspand gered worden. (Foto: Persburo Sander van Gils).
Leden van de brandweer uit Liempde hebben afgelopen weekeinde tijdens regiowedstrijden in Heusden de derde prijs behaald. Tijdens de wedstrijd moest onder meer een slachtoffer uit een brandend bedrijfspand gered worden. (Foto: Persburo Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

BRANDWEERKORPS DOOR NAAR GEWESTELIJKE WEDSTRIJDEN

Derde plaats voor blusgroep Liempde

Brandweerlieden van de blusgroep in Liempde hebben afgelopen weekeinde met succes deelgenomen aan regionale wedstrijden in Heusden. Onder leiding van bevelvoerder Michel Verdonk werd de derde plaats behaald waarmee men zich verzekerde van deelname aan de gewestelijke titelstrijd die later dit voorjaar gehouden wordt.

De deelnemende brandweerkorpsen werden tijdens de wedstrijd in Heusden geconfronteerd met een brand in een timmerfabriek. Bij aankomst van de blusploeg werd men opgevangen door de eigenaar van het bedrijf, die geschokt meldde dat één van zijn werknemers werd vermist. Terwijl de eigenaar moest worden uitgehoord, kwam een andere collega aanlopen om de brandweer mee te nemen naar de achterzijde van het bedrijf.

De brandweer moest zien te achterhalen dat het ging om een zogeheten elektriciteitsbrand die gepaard ging met grote rookontwikkeling. Het zicht in het pand was daardoor gering. Aan de achterzijde stuitte de brandweerlieden bovendien op weer een andere werknemer die brandwonden had opgelopen. In goed overleg met de ambulancedienst moesten deze brandwonden gekoeld worden.

De aandachtspunten van de vaardigheidstoets in Heusden lagen bij het verkennen van het pand met een warmtebeeldcamera en het gevaar voor een eventuele stofexplosie in de timmerwerkplaats. De blusgroep Liempde pakte de uitdaging goed op en werd derde en gaat daarmee door in de wedstrijdklasse TAS-HD.

Liempde

Vogeltjesmarkt

De maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt van De Notenkraker wordt zaterdag 28 maart gehouden in en rond Ons Doel aan de Heidezoom 2. Bezoekers zijn tussen 07.30 en 11.30 uur welkom en betalen 1,50 euro entreegeld; kinderen hebben gratis toegang.