BOXTELS MANNENTEAM NOG NIET UITGESPEELD

Hockeysters MEP kloppen ook Geldrop

De hockeyvrouwen van MEP trokken zondag in de eerste klasse opnieuw de aandacht met een ruime zege. Net als een week eerder werd het 5-2 voor de Boxtelse ploeg. Nu werd Geldrop in eigen huis op indrukwekkende wijze aan de zegekar gebonden. De mannen van MEP speelden met 2-2 gelijk in Helmond en maken nog altijd kans op een plek in de play-offs. Maar er zijn meerdere kapers op de kust dus puntverlies is de komende weken geen optie...

De vrouwen van MEP troffen in Geldrop een tegenstander in degradatienood. Die ploeg was niet van plan het spel te maken en in het mes te lopen. Dat had zijn weerslag op het lage wedstrijdtempo. De Boxtelse hockeysters creƫerden een enorm aantal scoringskansen waarbij Chris Thewessen, Yvet van Schaijk en Ted Koesen voor de rust doel troffen.

In de tweede helft pikte Suze Dercksen haar wekelijkse goaltje mee en lieten de Boxtelse speelsters de teugels wat vieren. Geldrop deed met twee strafcorners iets terug, maar Philine Peperkamp boorde met een treffer de laatste hoop van de thuisploeg de grond in.

Coach Inge Poelmans was tevreden met de uitslag. Ze was al met haar gedachten bij de volgende wedstrijd. Zondag 29 maart speelt MEP thuis tegen Sint-Oedenrode, medekandidaat voor een plek in de play-offs. Afslag om 12.45 uur.

Son        16-26        Geldrop        16-7

De hockeyers van MEP liepen in Helmond tegen twee 'fysieke' gele kaarten op. Daardoor speelden de Boxtelaren twintig minuten met een man minder en dat deed zich gevoelen. In een gelijkopgaande en sportieve wedstrijd bracht Gijs de Wild de gasten op voorsprong. Vlak voor rust maakte Helmond uit een strafcorner gelijk.

In de tweede helft kwamen de gastheren bij een strafcorner op voorsprong. MEP was vanaf toen op achtervolgen aangewezen. De Boxtelaren speelden verzorgd en het was opnieuw De Wild die voor MEP scoorde. In de laatste fase was het arbitrale duo het spoor volledig bijster. Een bijzondere cornervariant van MEP werd in deze fase afgekeurd.

Coach Erik Verzijden kon leven met het resultaat, alhoewel hij liever de volledige wedstrijd met elf man had gespeeld. Zondag 29 maart komt hekkensluiter Eindhoven naar Boxtel. Omdat het dringen wordt voor de tweede plek in de play-offs - zeven ploegen zijn nog in de race - mag MEP geen steken meer laten vallen. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.

HCL-vrouwen buigen diep voor De Dommel

De hockeyvrouwen van het Liempdse HCL hebben zondag in Sint-Michielsgestel diep moeten buigen voor koploper De Dommel. Was de achterstand met rust nog overbrugbaar (1-0) na afloop prijkte er 6-0 doelpunten op het scorebord voor de gastvrouwen. De mannen van HCL waren blij met een zwaarbevochten remise in Nuth die kans geeft op lijfsbehoud in de derde klasse.

De Liempde hockeysters werkten voor elkaar, wisten elkaar te vinden en ondanks het overheersende balbezit van De Dommel bleven ze sterk verdedigen. Naarmate de eerste helft vorderde wist de thuisploeg een enkele keer voorbij de HCL-verdediging te komen en werden de Liempdse keepersvaardigheden aardig op de proef gesteld. Met weinig succes overigens, want Suzan van der Steen wist de meest onmogelijke ballen uit haar de goal te houden. Aangezien er voornamelijk op de Liempdse helft werd gespeeld was het zaak om het met elven te verdedigen om de opdracht van coach Tjebbe Smit te volbrengen: de nul houden. Dat kostte veel bloed, zweet en tranen, maar tegen het einde van de eerste helft viel dan toch de eerste treffer.

Na rust maakte De Dommel nog meer gebruik van de Liempdse fouten en ging de ploeg nog aanvallender spelen. Dat leidde al snel tot het tweede en derde Gestelse doelpunt. Toch gaven de speelsters van HCL zich nog niet gewonnen en maakten zij gebruik van de ruimte die ontstond. Maar dat bleef zonder resultaat. Uiteindelijk wist De Dommel nog driemaal te scoren.