Afbeelding
Foto: Familie Van Eijndhoven

LUC VAN EIJNDHOVEN (12) BOEKT DIVERSE NJK-LIMIETEN

Zwemtalent pakt dubbel zilver in titelstrijd

Na twee drukke dagen tijdens een internationale Grand Prix-wedstrijd in België heeft het Boxtelse zwemtalent Luc van Eijndhoven (12) zondag twee zilveren medailles gewonnen tijdens het Zuid-Nederlands kampioenschap langeafstandszwemmen. Dat werd gehouden in het Pieter van den Hoogenbandbad te Eindhoven, waar Luc als lid van zwemclub Argo uit Sint-Oedenrode wekelijks meerdere keren traint.

In Eindhoven eindigde Luc op de 1.500 meter vrije slag na een spannende race niet alleen met anderhalve seconde verschil als tweede. Hij verbeterde daarbij en passant ook de limiet die geldt voor het Nederlands jeugd- en juniorkampioenschap (NJK) met dertig seconden. Daarna heeft hij ook nog de 400 meter wisselslag gezwommen en ook daar pakte Luc zilver met een NJK-limiet.

GRAND PRIX SERAING

Vrijdag en zaterdag nam Luc deel aan een internationale Grand Prix-wedstrijd in het 50-meterbad van het Waalse Seraing, iets ten zuiden van Luik. De Boxtelse zwemmer streed daar niet alleen tegen deelnemers uit Nederland en België, maar ook uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Finland en Tsjechië. Diverse opponenten waren een jaar ouder.

Nadat Luc eind januari al indruk maakte met het behalen van diverse NJK-limieten op de korte 25-meterbaan, wist hij in Seraing ook op vier afstanden de limiet te bereiken die geldt voor de lange baan: 50 meter vrije slag (20e plaats), 200 meter wisselslag (20e), 200 meter vrije slag (13e) en 100 meter rugslag (14e). Daarnaast eindigde hij als elfde op zowel de 50 meter vlinder- als 50 meter rugslag. Op deze afstanden gelden geen NJK-limieten.

De selectiewedstrijd voor het NJK op de lange baan wordt in juni gehouden in Eindhoven. Daar traint Luc meerdere keren per week als lid van zwemclub Argo uit Sint-Oedenrode.

FOTO BOVEN: De twaalfjarige wedstrijdzwemmer Luc van Eijndhoven uit Boxtel eindigde zondag bij het Zuid-Nederlands kampioenschap langeafstandzwemmen voor 12- en 13-jarigen als tweede op de 1.500 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag. (Foto: familie Van Eijndhoven).