MARCO DEN OUDEN EN NICK JACOBS MET BLESSURES NAAR DE KANT

Essche Boys te sterk voor RKGSV

Essche Boys heeft zondag in een koud sportpark in Gerwen hekkensluiter RKGSV met 0-2 verslagen. De bezoekers waren gewaarschuwd omdat de thuisploeg onlangs van de toenmalige koploper in de vierde klasse G wist te winnen. Van onderschatting was dan ook zeker geen sprake.

De gastheren gingen fanatiek van start. Essche Boys, dat vierde van onderen staat op de ranglijst, moest zich tot verdedigen beperken. Vooral de linkerspits van RKGSV vormde een voortdurende plaag voor de defensie van de bezoekers, toch waren het de Esschenaren die de beste kansen kregen.

Na een half uur spelen kwam Essche Boys op voorsprong. Een voorzet van de rechterflank werd door Nick Jacobs verlengd waarna Yannic van Gerven de bal bij de tweede paal nog net in het Gerwense doel kon tikken: 0-1. Even later was RKGSV dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van een van de spelers rolde langs het doel van de gasten.

NIET KLEMVAST

Essche Boys-trainer René van der Putten moest na rust al vroeg wisselen omdat Marco den Ouden zijn enkel verdraaide. Tim van Velthoven was zijn vervanger. RKGSV maakte jacht op de gelijkmaker, maar de Essche ploeg bleef vrij makkelijk overeind. Toch kroop de ploeg in de 79e minuut door het oog van de naald toen doelman Frits Hermes de bal niet klemvast kon houden. De bal raakte de paal, vervolgens wist aanvaller Yannic van Gerven de bal op het laatste moment voor de schietgrage voeten van een RKGSV-aanvaller weg te schieten.

In de 75e minuut moest ook Nick Jacobs het veld geblesseerd verlaten, wat opnieuw een aderlating betekende voor de bezoekers uit Esch. Desondanks slaagde het team er vijf minuten later in om de marge te vergroten. Een schot van de ingevallen Luuk van Velthoven werd door een speler van de thuisploeg van de lijn gehaald met het hoofd, maar de rebound werd door Colin Jacobs alsnog in het doel gekopt: 0-2.

EXTRA SPEELTIJD

De scheidsrechter maakte na liefst acht minuten extra speeltijd een einde aan de sportieve wedstrijd. Essche Boys speelt zondag 29 maart uit tegen DBS in Eindhoven, aanvang 14.30 uur.