BOXTELAREN DRAGEN KANDIDATEN VOOR

Sportgala verhuist naar Jacob-Roelandslyceum

MARC CLEUTJENS

De Boxtelse Sportraad werkt al enkele maanden aan de organisatie van het eerste Sportgala. Daarmee neemt de sportraad afscheid van de Dag der Kampioenen die jarenlang in december werd gehouden. Zaterdag 27 juni biedt het Jacob-Roelandslyceum onderdak aan de eerste editie van het Sportgala waarvoor inwoners kandidaten kunnen aanmelden.

De Boxtelse Sportraad werkt niet alleen aan de opzet van een feestelijk Sportgala, maar staat sowieso nieuw beleid voor ogen. Onder leiding van voorzitter Eric Peeters wordt gestreefd naar een actieve inzet voor sporters in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Een van de speerpunten is het organiseren van cursussen en workshops voor leden van aangesloten clubs, zo vertelde het bestuur eerder dit jaar toen de plannen voor het Sportgala werden onthuld.

Een goed voorbeeld is de cursus Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen, kortweg EHBSO die op de rol wordt gezet. Het Sportcafé zal ook vaker door de Boxtelse Sportraad georganiseerd worden. In het verleden werden themabijeenkomsten gehouden over actuele onderwerpen die voor alle sporters interessant zijn, ongeacht de sport die ze beoefenen.

,,Maar nu heeft het Sportgala alle prioriteit", zegt Peeters. Nieuw is de locatie waar het evenement gehouden zal worden; de keuze is gevallen op het Jacob-Roelandslyceum. En daarmee is afscheid genomen van gemeenschapshuis De Rots waar de laatste editie van de Dag der Kampioenen werd gehouden. Die vond eerder plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege; de huldiging van de volwassen sportkampioenen werd steevast gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Tijdens het middagprogramma in het Jacob-Roelandslyceum komt de Boxtelse jeugd aan bod; de jongeren vanaf 16 jaar en de senioren wacht in de school aan de Grote Beemd een feestelijk avondprogramma. ,,We werken momenteel aan de verdere invulling van de dag, maar het belooft een hele leuke en vooral sportief getinte dag te worden", zegt voorzitter Peeters.

VOORDRACHT

Alle inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel kunnen vanaf heden kampioenen aanmelden bij de Boxtelse Sportraad. Die zullen gehuldigd worden tijdens het Sportgala; aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei. Verder kunnen kandidaten voorgedragen worden voor de titel sportman, sportvrouw, sportteam, sportcoach en sportvrijwilliger van het jaar. Bij alle voordrachten dient duidelijk omschreven te worden welke prestatie de kandidaat heeft geleverd.

De jury zal volgens voorzitter Peeters per categorie drie kandidaten nomineren. De genomineerden krijgen komend voorjaar uitgebreid de gelegenheid om zich via de lokale media te profileren. De Boxtelse Sportraad hanteert verschillende inzendtermijnen die strikt in acht genomen zullen worden. Het aanmelden van de sportvrijwilliger kan tot 12 april, kandidaten voor de sportcoach en het sportteam van het jaar dienen op uiterlijk 3 mei voorgedragen te worden. Voor het opgeven van een kandidaat voor de sportman en sportvrouw van het jaar dient uiterlijk 25 mei een voordracht binnen te zijn. De nominaties van sportjunioren van het jaar dienen op 31 mei bij de Boxtelse Sportraad bezorgd te zijn.

Alle voordrachten dienen binnen de genoemde termijn per e-mail gestuurd te worden naar Sportraad-voorzitter Peeters: e.j.d.peeters@home.nl.