Honderden atleten uit Boxtel en omstreken staan jaarlijks aan de start van de Paasloop, die dit jaar plaatsvindt op maandag 6 april. De voorinschrijving is inmiddels geopend. (Archieffoto: Peter de Koning).
Honderden atleten uit Boxtel en omstreken staan jaarlijks aan de start van de Paasloop, die dit jaar plaatsvindt op maandag 6 april. De voorinschrijving is inmiddels geopend. (Archieffoto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

loopwedstrijd voor jong en oud

AV Marvel maakt zich op voor 39e Paasloop

Traditioneel organiseert de Boxtelse atletiekvereniging Marvel op Tweede Paasdag de Rabo Paasloop. De 39e editie van het loopevenement vindt dit jaar plaats op maandag 6 april. Die dag staan een 15 kilometer lange loop voor wedstrijdatleten, een recreatieve loop en de Rabo Kidsrun op het programma.

De wegwedstrijd over 15 kilometer wordt gelopen op een geheel verhard parcours met start en finish op de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker. Er zijn geldprijzen beschikbaar voor de wedstrijdatleten van de Atletiekunie in de categorieën Heren, Heren masters M35 en M50, Dames en Dames V35.

Het totale parcours bestaat uit vier rondes. De eerste is 3,3 kilometer lang, terwijl de overige drie ronden een lengte hebben van 3,9 kilometer. Via sportpark Den Wielakker en de parallelweg bij rijksweg A2 lopen de deelnemers richting de wijk Boxtel-Oost, waar ze een grote lus maken. Recreatieve lopers hebben de gelegenheid te finishen na iedere ronde dus na 3,3, 7,2, 11,1 of 15 kilometer.

Jaarlijks trekt de Paasloop enkele honderden deelnemers uit de regio. De meeste winnaars van afgelopen jaar hebben aangegeven dit jaar ook weer aan de start verschijnen. Ook deelnemers aan de beginnerscursus Start To Run lopen een ronde mee.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via www.avmarvel.nl/paasloop. Dit is mogelijk tot en met vrijdag 3 april. Daarna kunnen deelnemers zich op de wedstrijddag nog aanmelden.

Het startschot wordt om 10.30 uur gegeven. Dan starten de wedstrijdatleten met de 15 kilometer. Tegelijkertijd starten de recreatieve lopers die hun eigen afstand mogen bepalen. Voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar geldt dat de maximale afstand één ronde is (3,3 km).

KIDSRUN

Na het succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer de Rabo Kidsrun georganiseerd. Deze loop over één kilometer is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8. De Kidsrun gaat om 10.00 uur van start, kinderen kunnen zich tot een kwartier voor de aanvangstijd inschrijven in het clubgebouw van Marvel. Deelname kost een euro, begeleiders mogen gratis meelopen.

Alle deelnemers van de Rabo Paasloop ontvangen na afloop een ludieke herinnering. Meer informatie is te vinden op de website www.avmarvel.nl/paasloop.