LSV-speler Gabri Aschaw duelleert met Thijs van Dongen van De Bocht '80 uit Oirschot. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.  (Foto: Hans Verberk).
LSV-speler Gabri Aschaw duelleert met Thijs van Dongen van De Bocht '80 uit Oirschot. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DUEL MET DE BOCHT '80 EINDIGT IN REMISE

LSV tevreden met punt

De eerste elftallen van de samenwerkende clubs LSV en De Bocht '80 uit Oirschot hebben zondag de punten gedeeld. De thuisclub uit Lennisheuvel behaalde na een reeks nederlagen eindelijk weer eens een punt.

Het gelijkspel betekent voor De Bocht '80 dat de hoop op promotie nu zo goed als vervlogen is. De bezoekers uit Oirschot gingen goed van start en openden de score in de derde minuut door toedoen van Harm van den Bosch, maar daarna was sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Na rust was LSV de bovenliggende partij. De gastheren kwamen uiteindelijk langszij via een benutte penalty van Boy Obispo.

De verenigingen uit Lennisheuvel en Oirschot werken sinds het seizoen 2011-2012 op jeugdniveau samen. Sindsdien zijn spelers actief onder de vlag van LBC. Gelet op de samenwerking was de wedstrijd tussen de eerste elftallen van LSV en De Bocht '80 daarom bijzonder te noemen omdat ze in de klasse 5C concurrenten van elkaar zijn. LSV verkeert in de onderste regionen, terwijl het elftal uit Oirschot beter presteert en op de ranglijst terug te vinden is in de subtop.

bij fusieclub MOSA '14

Na de pijnlijke en onnodige nederlaag tegen SBV in Haren hadden de voetballers van Irene zondag maar één doel voor ogen: winnen. Dat lukte bij de fusieclub MOSA '14: 0-4.

De wedstrijd tegen de Macharen Oijen Sport Alliantie, zoals de volledige naam van de vorig jaar ontstane fusieclub luidt, liet vooral eenrichtingsverkeer zien naar het doel van de thuisclub. Irene verdeelde de treffers eerlijk over de eerste en de tweede helft.

Het openingsdoelpunt kwam op naam van Jeroen Boks, die trefzeker was na een afgeketst schot van Sven Vonk. Daarna bewees Nick Vliegenthart zijn individuele klasse door de bal van de MOSA-keeper af te pakken en beheerst te scoren: 0-2.

Na rust leek MOSA '14 nog iets terug te kunnen doen toen het een penalty kreeg omdat Robert van de Heijden zijn tegenstander binnen het strafschopgebied had gevloerd. De elfmetertrap belandde echter op de paal. De counter die volgde leverde de 0-3 op. Yorick de Vos bediende Jelle Hoekstra op maat; die scoorde met een geplaatste kopbal. Dezelfde twee spelers waren verantwoordelijk voor het laatste Gemondse doelpunt. Hoekstra maakte zijn negentiende treffer van het seizoen met een subliem hakballetje.

Zondag 29 maart staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen SIOL uit Cuijk op het programma. Die formatie heeft één verliespunt minder dan Irene.

SPIJKERBROEK HANGEN

Tijdens en na de rust van het duel tussen Irene en SIOL wordt zondag 29 maart in sportpark De Laat het open Gemonds kampioenschap spijkerbroek hangen gehouden. Het evenement vindt plaats in de kantine van de voetbalclub en wordt muzikaal omlijst door deejay Satisfaction.

MOSA '14 1 – Irene 1        0-4

Heeswijk 4 – Irene 2        2-0

Irene 3 - Rhode 9        2-6

Avanti '31 10 – Irene 4        1-5

Veteranen: Irene – Heeswijk        1-1