Ido Pijnenburg  springt op voorgrond, rechts Haike van Oirschot,  links Rob Scholten. (Foto: Hans Verberk).
Ido Pijnenburg springt op voorgrond, rechts Haike van Oirschot, links Rob Scholten. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

OVERTREDING IN SLOTFASE LEVERT STRAFSCHOP OP

ODC klopt RKJVV in blessuretijd

Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd tussen ODC en RKJVV in een gelijkspel zou eindigen. Tot de blessuretijd toen een Bossche verdediger zich vergreep aan Remco Schellekens en de scheidsrechter niet anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Tommy van den Berg benutte dit buitenkansje maar al te graag. ODC pakte zo alsnog de drie punten in een wedstrijd waarin het na vijf minuten al 1-1 stond.

ODC had wat recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen RKJVV. Voor de winterstop hadden de tricolores zich in 's-Hertogenbosch met 6-1 af laten slachten door de kleinste voetbalclub in die stad. De gastheren begonnen sterk en kwamen binnen een minuut al aan de leiding. Na een afgeslagen aanval kwam de bal aan de linkerkant bij Rob Scholten die zijn tegenstander uitspeelde en vanaf de achterlijn terug legde op Sjoerd van Lokven die de 1-0 binnen kon schieten.

Lang kon ODC niet genieten van de voorsprong want even later werd weifelend optreden in de Boxtelse defensie afgestraft door de behendige Emin Balta en zo stond het binnen vijf minuten alweer gelijk. Schellekens had ODC na een kwartier weer op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot na een pass van Van den Berg ging over.

Vervolgens kwam RKJVV beter in de wedstrijd. De fysiek sterke Bosschenaren probeerden hun spitsen met lange ballen van achteruit te bereiken en dat zag er af en toe bijzonder dreigend uit.

Hockeyers HCL
blij met remise
in Zuid-Limburg

In Nuth troffen de mannen van HCL zondag een prima bespeelbaar semi-waterveld, maar dat leidde in de eerste twintig minuten niet tot krachtdadig spel. De Liempdenaren begonnen slap en kwamen aanvankelijk maar amper over de middenlijn. Nuth zette flink druk en wist daarmee in de eerste tien minuten twee strafcorners af te dwingen én te verzilveren.

Toch herpakte de Liempdse ploeg zich. Het spelbeeld kantelde en de Brabantse gasten begonnen steeds meer aan te vallen. Dat vertaalde zich ook in de 2-1, waarbij Nick van der Eerden voor de verandering eens via de achterlijn de cirkel penetreerde en voorgaf zodat waar Alex van der Zwan de bal bij de tweede paal binnen wist te werken. Een tweede treffer van Van der Zwan werd afgekeurd omdat de scheidsrechter vanaf 100 meter een shoot dacht te zien.

In het tweede bedrijf bleef de Liempdse formatie offensief spelen. De gastheren loerden op corners en counters, terwijl hun opponenten in hun overtuiging gesterkt werden dat de arbiters sterk in het voordeel van de thuisploeg floot. Beiden ploegen kregen nog een aantal kansen, maar het duurde tot de 60e minuut voordat er weer gescoord werd. De bal werd in de cirkel van Nuth geslagen. Michiel van Schijndel lette goed op en plukte de bal tussen twee verdedigers op. Nadat hij al vijf keer over of naast had geslagen, flatste hij deze keer maar óp goal en met succes: de bal verdwenen tussen de benen van de keeper door: 2-2.

Wapen van Liempde

Uitslagen afgelopen week

't Ivoor - Wapen v. Liempde 1        27-25

Wapen v. Liempde 2 - Hazelaar        27-25

Helftheuvel - Wapen Liempde 3        27-27

De Straat - Wapen v. Liempde 4        30-19

ODC had geluk dat een schot van Balta na 25 minuten spelen de lat raakte. Aan de andere kant moest doelman Fahd Bouchti namens RKJVV redding brengen.

VOORTKABBELEN

Na rust speelde het spel zich meer op de helft van de gasten af. ODC had een veldoverwicht maar speelde vaak erg slordig waardoor RKJVV er regelmatig gevaarlijk uit kon komen. De ploeg van trainer Frank van den Berg kreeg in die fase enkele goede kansen. Een vrije trap van Scholten ging net naast en Sjoerd van Lokven schoot de bal na goed voorbereidend werk van Ido Pijnenburg van dichtbij te zacht in. Het laatste halfuur kabbelde de wedstrijd voort en leek het bij 1-1 te blijven.

Maar twee minuten voor tijd kregen de gasten opeens een enorme kans. Jules Antonis mocht ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie alleen op doelman Teun van Gestel afgaan, maar in de afwerking raakte hij de bal helemaal verkeerd. ODC kon opgelucht adem halen en kreeg in de blessuretijd zelfs de niet meer verwachte zege in de schoot geworpen.

Een Bossche verdediger trok bij een ongevaarlijke situatie volkomen onnodig Schellekens naar de grond, waarna de arbiter de bal op de stip legde. Van den Berg knalde de toegekende penalty hard en hoog tegen de touwen: 2-1. Meteen daarna klonk het eindsignaal en kon ODC de negende competitiezege van het seizoen gaan vieren.

Door de overwinning klimt ODC naar de vierde plaats op de ranglijst met 31 punten uit 20 wedstrijden. Zondag 29 maart speelt de formatie van coach Van den Berg in Nistelrode tegen Prinses Irene.

FOTO BOVEN: Ido Pijnenburg springt op tijdens een aanval van ODC. Links aanvoerder Rob Scholten, recht Haike van Oirschot. (Foto: Hans Verberk).