Tarn van de Wiel (Foto: Peter de Koning).
Tarn van de Wiel (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LIEMPDENAREN WINNEN VAN LAAGVLIEGER UIT ZIJTAART

VOW blijkt lastige horde voor DVG

DVG heeft zondag in sportpark De Roode Bleek een kleine zege geboekt op laagvlieger VOW: 3-2. De rode lantaarndrager uit Zijtaart maakte het de Liempdenaren in de vierde klasse nog aardig lastig en was niet op voorhand van plan de winstpunten cadeau te doen aan de thuisploeg.

Hekkensluiters zijn bij voorbaat niet kansloos maar als zich tegenslag voordoet is de rek er snel uit en valt het collectief uit elkaar .De uitwedstrijd van DVG in Zijtaart was eerder dit seizoen een kansen- en doelpuntenfestival dat uiteindelijk door de gasten uit Liempde enigszins gelukkig werd gewonnen.

De thuiswedstrijd tegen VOW was min of meer een kopie van die eerdere wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten waren er de kansen op een voorsprong voor de Liempdenaren en had het net een- of zelfs tweemaal gevonden moeten worden. Een goed schot van Wilco Voets belandde op de binnenkant van de paal en ging vervolgens voorlangs het doel

Een tweede doelkans van Aron van Dooren leverde ook al niet de gewenste vroege voorsprong op. VOW putte moed uit deze gemiste kansen en werd gaandeweg de eerste helft een gelijkwaardige opponent voor DVG. De laagvlieger presteerde het zelfs om allengs de betere ploeg te worden en vaker duels te winnen. In de 23e minuut nam VOW verdiend een voorsprong en net voor rust mocht de thuisploeg niet mopperen dat de gasten verzuimden op 0-2 te komen.

CHOCOLADEBEEN

De ommekeer in het duel vond in het begin van de tweede helft plaats. DVG boog de 0-1 achterstand in zes minuten om naar een 3-1 voorsprong. Een rush van Daan Voets resulteerde in een voorzet op neef Wilco Voets, die vrij eenvoudig de gelijkmaker binnenschoot. Kort daarop werd Roel van Sande tot twee keer toe aangetikt binnen het strafschopgebied; de penalty werd feilloos benut door Peter Versantvoort.

De overwinning op VOW werd door het 'chocoladebeen' van Tarn van de Wiel nagenoeg veilig gesteld, al was het schot bijna gekeerd door de doelman van de formatie uit Zijtaart. De bal ging tergend langzaam over de doellijn. In de fase die volgde waren er legio kansen op een 4-1 voorsprong, maar DVG verzuimde te scoren.

Vermiste huisdieren

In de Breukelsestraat wordt sinds 18 maart de gecastreerde kater Smoesje vermist. Het dier is cypersgrijs met wit. Op de Eindhovenseweg (18 maart) en de Fellenoord (20 maart) werd vorige week een overleden kater aangetroffen. Stichting Amivedi beschikt over foto's. Wie meer wil weten kan terecht op telefoonnummer (088) 006 46 83.

Dat deed VOW wel, dat in de 90e minuut loon naar werken kreeg en 3-2 op het scorebord bracht. Verder kwamen de gasten niet; DVG sleepte de drie punten over de meet.

Wilco Voets werd aangewezen als man of the match.

Mini 3: Zwaluw - DVG        14.30

FOTO ONDER: DVG-aanvaller Tarn van de Wiel (rechts) zorgde voor het winnende doelpunt. (Foto: Peter de Koning).