Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE 35-PLUSTOERNOOI MERLETTEN DRAAGT STOKJE OVER

'Tennisevenement met gezellige sfeer'

Marije Maas, Jan Bekers, Trudy Brouwers en Nico Goosen zijn al vanaf de start betrokken bij de organisatie van het open toernooi. Dat geldt ook voor Kitty Kemperman. Zij zorgt jaarlijks voor de inkoop van cadeautjes en prijzen voor de deelnemers. ,,Waar we tegenwoordig vooral digitaal werken, hadden we vroeger een heel systeem met kaarten waarop deelnemers hun beschikbaarheid voor het toernooi per post doorgaven. Vervolgens belden we iedereen na met de mededelingen op welke dag ze in actie komen. Dat doen we overigens nog steeds, omdat we persoonlijk contact erg belangrijk vinden", vertelt Maas. ,,Een avond waarop we roodgloeiende oren hebben van al dat bellen", voegt Bekers grinnikend toe.

Met veel plezier is het viertal bij de organisatie betrokken. Op zaterdag, een dag voor de finale van het dubbeltoernooi, is het gezellig druk in het clubgebouw van De Merletten. De leden van de organisatie hebben plaatsgenomen achter de grote inschrijftafel en begroeten alle deelnemers hartelijk. ,,Waar we voorheen met zo'n zeven personen het toernooi organiseren, doen we dat nu al enkele jaren met z'n vieren", zegt Brouwers. ,,We weten nu ook precies hoe we het moeten aanpakken." Jaarlijks schrijven zo'n tweehonderd deelnemers zich in. ,,Dat zijn mensen uit een grotere regio, zoals uit Esch, Den Dungen en Helmond. Soms komen ze ook van verder weg, zo hebben we dit jaar iemand uit Teteringen", zegt Bekers.

In twaalf verschillende categorieën wordt dubbelduels afgewerkt. Maas: ,,We werken met een afvalsysteem, waarbij iedereen minimaal twee wedstrijden speelt." Van de organisatie is Bekers de enige die zelf ook deelneemt. ,,Dat is niet altijd prettig, omdat je toch constant aan het rondkijken bent of alles goed verloopt", lacht Bekers. De Boxtelaar is niet doorgedrongen tot één van de finales.

FOTO'S

Natuurlijk wordt er fanatiek getennist tijdens het toernooi, maar de organisatie heeft ook de gezelligheid hoog in het vaandel staan. ,,Zo hebben we jaarlijks voor iedere deelnemer een welkomstgeschenkje klaarliggen, serveren we hapjes na de wedstrijd en houden we ieder jaar een loterij met mooie prijzen. Zo konden mensen dit jaar zelfs een weekje vakantie in Oostenrijk winnen", vertelt Brouwers. Voor alle mensen die in de finale van een categorie staan, staan na de duels champagne klaar en wordt er soep geserveerd. ,,Natuurlijk is het een tennisevenement, maar wel één waar een heel goede sfeer hangt", aldus Bekers. Hij noemt de foto's die op de grote schermen in het clubhuis worden vertoond als voorbeeld. ,,Nico zorgt er ieder jaar voor dat mensen zichzelf in het clubhuis op foto's terug kunnen zien. Hij maakt foto's tijdens de wedstrijden die na afloop op een groot diascherm worden getoond. Daar krijgen we veel leuke reacties op."

Vanwege het zilveren jubileum van het toernooi werd vrijdag 20 maart naast de loterij een feestavond gehouden. Het clubhuis is versierd met slingers en ballonnen in de kleur zilver en op zondag vindt na de finales nog een feestelijke avond met muziek van een discjockey plaats.

De organisatie grijpt het jubileum aan om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen die het toernooi in goede banen gaan leiden. ,,Er is inmiddels een groep van zeven mensen gevonden die stuk voor stuk enthousiast zijn. Dat gaat dus helemaal goed komen", aldus Maas. ,,En we helpen ze natuurlijk waar nodig is", voegt Bekers toe. ,,Zo komen we sowieso kijken als het toernooi weer plaatsvindt. En ik doe in ieder geval weer mee..."

FOTO BOVEN: De organisatie van het open 35-plustoernooi bij De Merletten: Marije Maas, Nico Goosen, Jan Bekers en Trudy Brouwers. (Foto: Peter de Koning).

TOERNOOIUITSLAGEN

DD5: Marjanne Blom en Marianne v. Mil; HD5: Rob v. Eert en Wilbère Mosink; GD5: Ankie v.d. Sloot en Ad Karssemakers; DD6: Désirée v. Diessen en Miranda v.d. Wouw; HD6: Michel Schumacher en Bertie Foolen; GD6: Sjan Huijberts en Arie v.d. Weide; DD7: Els v. Eijndhoven en Maria v. Esch; HD7: René de Windt en Bram de Winter; GD7: José Schenk en Bram de Winter; DD8: Karin Somers en Leny Timmermans; HD8: Ad Briaire en Peter Voets; GD8: Irene v. en Piet v. Eijndhoven.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 24 maart

EERSTE KLASSE

Meubelidee/Aldaron - Discovloerboxtel        2-1

FAC Hypotheken - Xieoe-Leermakers        2-1

NulVier - Oude Ballen        0-3

2e Glas-DaNie - Rabou        1-2

TWEEDE KLASSE

The Brain Quizzen - Fassbender        1-2

Dinercafé Knus - Rotom        1-2

Van Oirschot RVS - Hoppenbrouwers        3-0

Van Olphen/En Garde - Arie's        1-2

DERDE KLASSE

Gemeente Boxtel - Fireballs        1-2

HashtagMedia - Baril Coatings        1-2

Als Voorheen 2A - Brabant Sports        3-0

VC Swinta - Unlimited        1-2

VIERDE KLASSE

Arteway - Bon Bon Blok        3-0

Consens of Solarcity - De Braken        2-1

Onyx - Le Temps Perdu        3-0

Clic Visuals - Becoloth        1-2

Programma dinsdag 31 maart

EERSTE KLASSE

Rabou - Oude Ballen        19.30

Xieoe-Leermakers - Vanderlande        20.30

2e Glas-DaNie - Discovloerboxtel        21.30

FAC Hypotheken - Meubelidee        22.30

TWEEDE KLASSE

Arie's - Hoppenbrouwers        19.30

Rotom - Hart van Boxtel        20.30

Van Olphen/En Garde - Fassbender        21.30

Dinercafé Knus - The Brain Quizzen        22.30

DERDE KLASSE

Als Voorheen 2A - Unlimited        19.30

VC Swinta - Brabant Sports        20.30

Gemeente Boxtel - Baril Coatings        21.30

HashtagMedia - Fireballs        22.30

VIERDE KLASSE

Becoloth - Le Temps Perdu        19.30

De Braken - Magic FX        20.30

Clic Visuals - Bon Bon Blok        21.30

Consens of Solarcity - Arteway        22.30