HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we, aan het begin van de Goede Week, Palmzondag met als motto: 'Blijde Boodschap!' In deze week herdenken wij het paasmysterie waarop wij ons sinds het begin van de veertigdagentijd door boetvaardigheid en naastenliefde voorbereiden. Christus is zijn stad Jeruzalem binnengegaan om door zijn lijden, dood en verrijzenis dit mysterie te voltrekken.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Wij verzoeken misintenties voor Pasen tijdig op te geven door de voorbedrukte enveloppen te gebruiken die achter in de kerk liggen onder vermelding van uw telefoonnummer en de kerk waarin de opgegeven misintentie dient te worden afgelezen. In de envelop dient het stipendium ingesloten te werd van elf euro. De enveloppe kan gedeponeerd worden in de brievenbus van het pastoraal centrum, Duinendaal 2.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Dopen. Zondag wordt Ashley Schalkx gedoopt; dat zij mag uitgroeien tot een goed en gelukkig christen.

* Overleden. In de parochie is overleden Mien van de Pas- van Hemmen; zij werd 91 jaar. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' opstanding uit de dood.

* Boeteviering en biecht. Woensdag 1 april is er om 19.00 een boeteviering ter voorbereiding op het Paasfeest. Voorganger is pastoor J. Grubben. Direct na afloop is in de kerk of na afspraak op de pastorie gelegenheid voor individuele biecht.

* Ontmoeting. Zondag zijn parochianen na de viering van 09.00 welkom in de pastorie (Duinendaal 2) voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat (zie boven).

* Uit de agenda. Zaterdag 14.45-17.00: Kom en Zie, koetshuis Duinendaal. Dinsdag 10.00: Paaseieren zoeken groep 1-2 Angelaschool, tuin pastorie Heilig Hartkerk. Woensdag 14.00: jaarvergadering Heilig Bloedstichting, pastorie Duinendaal; 19.30 voorbespreking commissie Communicatie aansluitend 20.00 vergadering algemeen bestuur, pastorie Duinendaal. Donderdag 2 april 10.45: kruisweg groep 6 Angelaschool, Sint-Petrusbasiliek; 13.00: kruisweg groep 6-7 Sint-Petrusschool, Sint-Petrusbasiliek.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (samenzang) en zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorgangers zijn pastor R. Niessen en diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Mis ter ere van de heilige Franciscus van Assisi van J.B. Hilber. Het orgelprogramma is als volgt: Guilmant, Choral; Demessieux, Hosanna Filio David; Bach, Erbarme Dich mein, O Herre Gott; Bach, Herzlich tut mich verlangen.

* Witte Donderdag. De viering in de ochtend vervalt. Om 18.30 is er een eucharistieviering ter herdenking van het Laatste Avondmaal. Tijdens de Witte Donderdagviering verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van L. Perosi. Aan het einde van de viering wordt het Heilig Sacrament overgebracht naar het rustaltaar, alwaar ieder tot 20.30 in de gelegenheid is om in stilte te bidden. Voorgangers zijn pastor R. Niessen en diaken T. Dankers. Het orgelprogramma luidt als volgt:Messiaen, Le Banquet céleste; Lizt, O sacrum convivium; Boëly, Pange lingua.

* Goede Vrijdag. Op deze dag zijn er twee vieringen. Om 15.00 een gezinsviering met samenzang rond de kruisweg voor kinderen en kruishulde; voorganger is pastor R. Niessen. Om 18.30 is de gebedsviering met het lijdensverhaal volgens Johannes , kruishulde en voorbede. De zang wordt verzorgd door het Sint-Petruskoor; voorganger is pastoor J. Grubben. In beide vieringen kunnen bezoekers met bloemen eer brengen aan het kruis van Jezus. Deze bloemen worden zoveel mogelijk in de Paasversiering opgenomen als uitdrukking van de band tussen Goede Vrijdag en Pasen. Kinderen kunnen ook een tekening meebrengen. Goede Vrijdag is een vasten- en onthoudingsdag. Orgelprogramma: Vierne, Lied.

* Paaswake en paasdagen. De Paaswake in de Sint-Petrusbasiliek begint zaterdag 4 april om 20.30. In deze viering gaan pastor R. Niessen, pater H. de Visser, diaken P. Broeders en diaken T. Dankers voor. Op Eerste Paasdag 5 april is er om 09.00 een stille mis en om 10.30 de hoogmis met het Sint-Petruskoor. Voorganger op paaszondag is pastor R. Niessen; predikant is diaken Pierpaolo Flesia. Op Tweede Paasdag 6 april is er in de basiliek om 10.30 een viering met samenzang; voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Ziekencommunie. Degenen die voor Pasen graag de ziekencommunie thuis willen ontvangen, kunnen daartoe contact (laten) opnemen met het pastoraal centrum (zie boven). Ook is het mogelijk dat een familielid of een goede vriend of bekende de communie uit de kerk voor een zieke meeneemt.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 overl. ouders Hendrik en Marie Stoop-Verstraten (jgt); Jan Schoenmakers (mgd).

ZONDAG Palmzondag, 09.00 Riet v.d. Loo- v.d. Aker (mgd); Bert v.d. Brand en fam. (verj); Mieke v.d. Brand-Raaymakers (trouwdag). 10.30 Jan vd Meijden (jgt); Wim Aarns (mgd); An Verhagen- v. Meersbergen (mgd); Annie Vos- v.d. Vleuten (mgd); Renze de Waal; Piet Vogels (verj); Wilhelmus van Casteren en overl. fam. (verj); Helga Jansen en zoon Thomas; Kees de Laat (verj); Mari Kemmeren; overl. ouders Piet en Drieka v.d. Sande-Vlemminx; overl. ouders Van Hal- v.d. Aker en overl. fam.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Boeteviering.

DONDERDAG Witte Donderdag, 18.30 voor alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 10.30 gebedsviering woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode. 15.00 Goede Vrijdagviering. 18.30 Goede Vrijdagviering.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

DONDERDAG Witte Donderdag, 10.15 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 14.55 viering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Intenties voor Jo Smulders; Harrie v.d. Velden; Betsie v.d. Laar- v. Overdijk; Jans v.d. Velden- v.d. Langenberg.

ZONDAG Palmzondag, 10.00 eucharistieviering. Intenties voor Marinus v.d. Meijden en fam.; Harrie Kuppens; Kees v. Aarle.

DINSDAG 18.00 bidden van de rozenkrans. 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg. 19.00 eucharistieviering.

ZATERDAG 19.00 Paaswake.

ZONDAG Hoogfeest Pasen, 10.00 eucharistieviering.

PAROCHIEBERICHTEN

* Koffie. Parochianen zijn zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur welkom op de pastorie voor koffie.

* Gebed. God, vermeerder het geloof van allen die op U hopen, en verhoor goedgunstig ons vurig gebed; geef dat wij die vandaag Christus op zijn zegetocht met palmtakken begeleiden, U ook door Hem de vruchten van goede werken kunnen aanbieden; die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG Palmpasen, 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens deze viering wordt de palm gezegend en uitgedeeld. Ook de palmpaasstokken die door de kinderen van de Sint-Theresiaschool zijn gemaakt, worden gezegend en daarna door de kinderen weggebracht. Intenties voor overl. ouders Gerritsen-Berends (verj. moeder); overl. ouders Jan en Nelly Hesius-Klomp (jgt. vader); overl. fam. Pijnenburg- v.d. Sande; Adrie Heesakkers (jgt); Dorus v. Ingen.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens de collecte worden de vastenzakjes naar voren gebracht.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.00 kruisverering in de woord en gebedsviering met zang van Lencante.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties die voor maandag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon, worden in het Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet meer in de krant vermeld, maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Deze week worden de zakjes voor het vastenproject Sri Lanka opgehaald. Woensdag 1 april vergadering werkgroep toekomst (na viering vormelingen). Zaterdag 4 april paaszaterdag 21.00 paaswake met zang van het Sint-Theresiakoor. Zondag 5 april Eerste Paasdag 10.30 gezinsviering met zang van gospelkoor Up Side Down.

* Bereikbaarheid van de parochie. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan v. Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel.: 67 44 70. Misintenties: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00 uur. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnen lopen voor een praatje en een kopje koffie/thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met palmwijding en zang door het dameskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben. Voor deze viering zijn ook speciaal de jongens en meisjes uitgenodigd die op 29 mei het vormsel ontvangen. Er is Kinderwoorddienst. Intenties viir overl. ouders Rovers- v.d. Meerendonk; overl. fam. Van Bragt en Ted Kempers; Anneke v.d. Zande- v. Vessem (jgt); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De opbrengst van de collecte tijdens de viering op zaterdag 28 maart is voor de vastenactie voor Sri Lanka. Ook is het mogelijk de vastenzakjes te deponeren in de bus achter in de Sint-Willibrorduskerk of in de doos bij supermarkt Spar.

* Vieringen Goede Week en Pasen. Op Witte Donderdag is er een viering om 19.00. Een dag later, op Goede Vrijdag is er om 15.00 een kruisweg voor kinderen. Op paaszaterdag begint de paaswake om 19.00 en op Eerste Paasdag vindt vom 10.00 een plechtige eucharistieviering plaats.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is 11,00 euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG Palmzondag, 18.30 viering voor klein en groot met gemengd koor. Intenties voor: Antoon Steenbakkers (jgt); Jan Steenbakkers; Dré v. Nistelrooij; Elly v. Beurden-Wolke; Marietje Versantvoort-v.d. Heuvel; pastoor Thieu Lax (verj); pastoor Piet Goedhart (verj); Dorus v. Oirschot en Anneke v. Oirschot- v. Rulo; Antoon v. Oirschot; Jan de Laat; Nellie de Laat- v. Niftrik; Mari de Laat.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het paasfeest.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg.

ZATERDAG Stille Zaterdag, 21.00 plechtige paaswake met gemengd koor.

ZONDAG Hoogfeest Pasen, 10.00 eucharistieviering met gemengd koor.

MEDEDELINGEN

* Palmzondag. Voor de viering van Palmzondag is het oude kerkhof aan de Dorpsstraat het verzamelpunt. Na een plechtige palmzegening gaan parochianen in processie naar de kerk om daar de viering voort te zetten.

* Vastenactie. Achter in de kerk liggen enveloppen waarin mensen hun bijdrage voor de Vastenactie kunnen doen. Het is ook mogelijk een bedrag over te maken.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG Palmzondag, 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. B. van Litsenburg uit Eindhoven. Voor de kinderen is er korte Paks; de kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Organist is Theo de Jong.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 dienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door ds. C. A. Terlouw uit Boxtel met muzikale medewerking van de cantorij.

MEDEDELINGEN

* Boeken- en snuffelmarkt. Vrijdag 27 maart tussen 17.00 en 20.00 inleveren van boeken en spullen (geen grote dingen) voor de boeken- en snuffelmarkt in de kerk. Zaterdag 28 maart tussen 10.00 en 15.00 boeken- en snuffelmarkt in de kerk en De Schakel. Palmzondag 29 maart 15.30 paasoratorium 'Als de graankorrel sterft, brengt zij veel vruchten voort' door de cantorij in de protestantse kerk. Entree 7,50 euro, personen tot 16 jaar betalen vijf euro. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van een piano.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Sri Lanka

centraal in

Vastenactie (6)

De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie verzorgt wekelijks in de veertigdagentijd een bijdrage over het vastenactieproject in Sri Lanka. Vandaag deel 6.

Naast de hulp aan vooral de jongeren zijn er twee activiteiten waarbij caritasorganisatie SEDIK de Singalezen en Tamils bij elkaar te brengt. Op de eerste plaats zijn dat de computercursussen. Deze hebben veel belangstelling van de jongeren en helpen hen bij bij hun verdere ontwikkeling. Maar behalve dat brengen deze trainingen de Singalezen en Tamils bij elkaar. Tijdens de cursus zitten ze bij elkaar. In het begin is dit ongemakkelijk, maar na afloop van de cursus zijn er goede contacten en vriendschappen.

Een tweede activiteit is de bloeddonatiecampagne. In de ziekenhuizen op Sri Lanka moet je betalen voor het bloed dat je nodig hebt bij een operatie. Voor veel mensen is dat te duur. De Tamils en Singalezen die deelnemen aan dit bloeddonatieprogramma, krijgen een verklaring en hoeven niet te betalen als zij ooit bloed nodig hebben. In plaats van elkaars bloed te vergieten, zoals in de oorlog, delen ze nu elkaars bloed en redden er levens mee. Vooral de jongeren zijn enthousiast over dit programma.