Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PS EN WATERSCHAP KRIJGEN KIEZERS NIET ERG WARM

Weinig animo voor de verkiezingen

Een stemfie maakten ze niet, maar burgemeester Mark Buijs en watergraaf Peter Glas waren woensdag wel de eersten die in het waterschapshuis hun stem uitbrachten voor de waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen in Boxtel.

Om half acht kwamen Buijs en Glas gezamenlijk binnen. ,,Ik ben er klaar voor", lachte Glas. Hij wilde de burgemeester voor laten gaan, maar die stond erop dat de watergraaf als eerste zijn stembiljet inleverde. ,,Dit is tenslotte jóuw huis."

Daarna kruisten ze in het stemhokje de kandidaten van hun keuze aan en deponeerden ze de formulieren in de stemcontainers. Niet veel mensen volgden hun voorbeeld. In Boxtel bleef het opkomstpercentage steken op 44 procent.

Dat de verkiezingen voor Provinciale Staten en het waterschap weinig stemmers trekken, is niet nieuw. Voor veel burgers staan de organisaties te ver van hen af.

Waterschap De Dommel besteedde daarom in de aanloop naar de verkiezingen veel aandacht aan de werkzaamheden van een waterschap. ,,We willen laten zien wat er in de verschillende plaatsen speelt. Zo willen we dichter bij de mensen staan", legt Glas uit. ,,Dit houdt niet op bij deze verkiezingen. We moeten vaker zichtbaar zijn. We zijn benaderbaar en gastvrij."

FOTO BOVEN: Peter Glas (rechts) en Mark Buijs stemden als eersten in het waterschapshuis. (Foto: Peter de Koning).