Afbeelding
Foto: Peter de Koning

INZEGENING OP HEMELVAARTSDAG

Kapel op Heilig Hartkerkhof klaar

Op het kerkhof aan de Annastraat, naast de eerder dit jaar gesloten Heilig Hartkerk, wordt zondag 29 maart een kleine kapel geopend. De kapel is met hulp van vrijwilligers gerealiseerd in het voormalige knekelhuisje en wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei ingezegend door pastoor Jacques Grubben.

Het vroegere knekelhuisje krijgt daarmee een nieuwe functie en is voor wijkbewoners beschikbaar als een gedachteniskapel. Aanleiding voor het plan om zo'n kapel in te richten is de sluiting van de Heilig Hartkerk, die op 4 januari aan de eredienst werd onttrokken. De begraafplaats blijft na sluiting van de kerk open en daarom realiseerde de Heilig Hartparochie deze stilteplek. Voor de deur van het knekelhuisje is speciale 'stoeptegel' geplaatst in de vorm van een hart. Kerkgangers plaatsten vorig jaar na afloop van een eucharistieviering kiezelsteentjes in het natte cement.

Het gemeentebestuur van Boxtel verleende een subsidie voor de ombouw van het knekelhuisje tot klein gebedshuis. Wethouder Herman van Wanrooij maakte begin dit jaar bekend dat de de gemeente een bijdrage van 5.000 euro verleent aan het project.

OP DE FOTO: Het knekelhuisje op het kerkhof naast de Heilig Hartkerk is omgebouwd tot kapel en wordt zondag 29 maart in gebruik genomen. (Foto: Peter de Koning).