Bijna tachtig bridgeparen deden zaterdag in de Tijberzaal van het Baanderherencollege mee aan de dertiende bridgedrive van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren. Samen brachten de deelnemers geld bijeen voor de aanschaf van duofietsen. (Foto: Peter de Koning).
Bijna tachtig bridgeparen deden zaterdag in de Tijberzaal van het Baanderherencollege mee aan de dertiende bridgedrive van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren. Samen brachten de deelnemers geld bijeen voor de aanschaf van duofietsen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BIJNA TACHTIG BRIDGEPAREN IN ACTIE

Bridgers Rotary steunen aanschaf van duofietsen

MARC CLEUTJENS

Bijna tachtig bridgeparen hebben zaterdagmiddag in de Tijberzaal van het Baanderherencollege meegedaan aan de dertiende editie van de Rotary-bridgedrive. Ook dit jaar was aan het evenement een goed doel verbonden. De bridgers speelden geld bij elkaar voor de aanschaf van enkele duofietsen voor woonzorgcentra in Boxtel en Oirschot.

Bijna alle zitplaatsen in de Tijberzaal waren gevuld met duo's die niet alleen graag bridgen, maar ook iets voor een ander over hebben. Ze betaalden inschrijfgeld én deden gul mee aan een loterij waarbij prijzen te winnen waren die door lokale ondernemers uit Boxtel en Oirschot alsmede Rotarians beschikbaar waren gesteld. Grote prijzen waren onder meer een fiets en een wijnpakket.

Hoewel de opbrengst van de bridgedrive nog niet officieel is vastgesteld, verwacht Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren dat voldoende geld is ingezameld om een aantal duofietsen aan te kunnen schaffen. De eerste duofiets zal binnenkort officieel worden aangeboden aan bewoners van woonzorgcentrum Blijendaal van stichting Amaliazorg in Oirschot.

Later volgt de overdracht van soortgelijke fietsen voor bewoners van woonzorgcentrum Sefkat van de Zorggroep Elde en de woonvoorziening van Cello aan de Molenstraat, beide in Boxtel.

LICHAAMSBEWEGING

Door het aanbieden van duofietsen kunnen de bewoners van de zorgvoorzieningen onder begeleiding naar buiten en genieten van de omgeving die zij normaal gesproken niet of nauwelijks meer kunnen bewonderen. Daarnaast is het goed voor de noodzakelijke lichaamsbeweging, zo redeneert Rotary. Tijdens de officiële overdracht in Oirschot zullen de leden van de serviceclub meedoen aan een korte fietstocht door de dorpskern.

De bridgedrive werd gespeeld in vier lijnen en stond onder leiding van Walter Mommersteeg. De eerste ronde werd kort na tien uur gespeeld, rond de klok van vier uur werden de laatste wedstrijden afgewerkt en volgde de loterij.

Tussen de middag konden de deelnemers aan de bridgedrive in restaurant Open Hof van het Baanderherencollege genieten van een lunch, die was bereid door de leden van Rotary. Die namen ook alle andere hand- en spandiensten voor hun rekening.