basketbalploeg wint uiteindelijk met 50-73

JRC pas laat op gang tegen Almonte

Na het nipte verlies van vorige week thuis tegen de koploper Tantalus, gingen de basketballers van JRC afgelopen weekeinde op bezoek bij Almonte. Waar beide ploegen gelijk op gingen in het eerste gedeelte van de wedstrijd, liep JRC uiteindelijk uit naar een 50-73 overwinning.

Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren gestaakt nadat een speler van Almonte ernstig geblesseerd raakte en met een ambulance werd vervoerd naar het ziekenhuis. Op het moment van staken leidden de Boxtelaren met ruim verschil. Het duel zou dus geen probleem moeten vormen voor JRC. De Boxtelse ploeg was zonder coach Joris Schellekens afgereisd naar Eindhoeven, ervaren spelers Robbin Snoeren en Robert Smits namen de honneurs waar.

De basketballers van JRC startten de wedstrijd direct met een eenvoudige score. Ook de jonge spelers van Almonte wisten echter makkelijk de basket te vinden. JRC miste enkele doelpogingen en was in de verdediging vaak een stapje te laat. Tijdens een time-out benadrukten Snoeren en Smits dat de rebound van belang was. Iedereen moest de tegenstander zo goed mogelijk van de basket weghouden. Dat lukte aardig, maar doordat JRC enkele keren onnodig balverlies leed, kwam de thuisploeg toch langszij en werd het eerste kwart afgesloten met 17-17.

sleeptouw

Teun van Loon nam de ploeg vervolgens op sleeptouw met belangrijke punten, maar JRC wist aanvallend nog niet echt een vuist te maken. Ook de verdediging is minder sterk. ,,Voorafgaand aan de wedstrijd ga je er stiekem vanuit dat dit een makkelijke wedstrijd gaat worden zonder de nodige inspanning te leveren. Dat is tijdens een wedstrijd moeilijk te draaien'' aldus captain Coen van der Meijden. De ruststand is op dat moment 31-32 in het voordeel van de Boxtelaren.

Tijdens de rust sprak de ploeg af een tandje bij te zetten en zo snel mogelijk afstand te nemen. De Boxtelse ploeg viel flink aan en wist het lengteoverwicht uit te buiten. Almonte sprokkelde de punten echter ook bij elkaar, mede door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechters in het nadeel van JRC.

Toch liepen de Boxtelse basketballers langzaam uit en kwam op het scorebord een 40-50 tussenstand te staan. Die marge werd in de laatste tien minuten eenvoudig uitgebouwd, waarna de overwinning voor JRC niet meer in gevaar kwam. Topscorers van JRC waren Teun van Loon (17 punten) en Remy Snepscheut (12 punten).


Monsterzege voor rugbyers van Ducks

De rugbycombinatie Ducks/Oysters heeft flink uitgehaald in de laatste competitiewedstrijd door hekkensluiter Octopus te trakteren op een 90-0 nederlaag. Hoewel de ongeslagen kampioenenploeg aan moest treden zonder enkele basisspelers, was de formatie veel te sterk voor de opponent uit Uden.

Octopus gaf Ducks/Oysters aanvankelijk

nog aardig partij, maar toen de promovendus serieus aan de bak ging, had de defensie van de Udenaren geen adequaat antwoord op de snelle lijnspelers van het combinatieteam.

Ducks/Oysters sluit de competitie af met een indrukwekkende puntenscore, waarbij de ploeg in alle wedstrijden aan het langste eind trok. Het volgende seizoen wacht een mooie uitdaging in de derde

klasse. De samenwerking van Ducks met Oysters wordt komend seizoen voortgezet, maar daarna het veertigjarig bestaan wordt gevierd, is het doel weer met een zelfstandige ploeg deel te nemen.

Programma zaterdag 21 maart

Cubs: Ducks/Oysters - Haarlem/AAC        11.00

Junioren: Ducks - Pickwick Players        12.00

Programma zondag 22 maart

Colts: NoordWest - Ducks        13.00