Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kicking Bill

te gast op

ComRock

Charles van Liempd en Henny van den Boom tekenen zaterdag 21 maart voor een nieuwe editie van het kleinschalige popfestival ComRock. In zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat begroeten de muziekliefhebbers achtereenvolgens Kicking Bill, Don Javor en de Woodstock Tribute Band.

ComRock beleefde vorig jaar een doorstart na het overlijden van Boxtelaar Bert van Gils, die jarenlang de organisatie van het evenement op zich nam. Ook dit keer zijn Van Liempd en Van den Boom erin geslaagd een leuke line-up samen te stellen die veel liefhebbers van pop en rock naar De Comsche Hoeve zal lokken.

Met Kicking Bill (foto) is een band geboekt die in Boxtel nauwelijks introductie behoeft. De groep rond zanger en tekstschrijver Wim Kuipers verzorgde de voorbije jaren vele optredens in Boxtelse kroegen en stond op festival Boer zoekt Band. Het repertoire omvat op Amerikaanse leest geschoeide rock- en bluesnummers. Kicking Bill trad al meerdere keren op in de Verenigde Staten. De laatste tournee dateert van 2013 toen de band met gastgitarist Dennis Wels enkele weken door een paar westelijke staten van de VS trok.

Don Javor is een band die ook vaker te zien was in Boxtel. De band die speedblues speelt, is genoemd naar Don Alejandro Fernandez de Javor, de Mexicaanse muzikant die door alle muzikanten als een held wordt beschouwd.

WOODSTOCK

De Woodstock Tribute Band is ditmaal de afsluiter van ComRock. De groep is afkomstig uit de regio Oss en treedt gemiddeld eenmaal per maand op met een show waarin de beste nummers uit de jaren zestig van de vorige eeuw vertolkt worden. De naam verwijst onmiskenbaar naar het befaamde Woodstock Festival in 1969, waar bekende artiesten als Jimi Hendrix, Joe Cocker, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en Santana optraden.

ComRock begint zaterdag om 21.00 uur, de zaal is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij De Comsche Hoeve, Sjefke Steekhuis, Mikies en BP Van Esch. Wie kaarten aan de zaal koopt, betaalt tien euro.