Geert en Colette van de Wal runnen nu vijftien jaar grand café Rembrandt. Het succesvolle hapasconcept met kleine Hollandse tapasgerechten is nu voortaan dagelijks te bestellen. (Foto: Albert Stolwijk).
Geert en Colette van de Wal runnen nu vijftien jaar grand café Rembrandt. Het succesvolle hapasconcept met kleine Hollandse tapasgerechten is nu voortaan dagelijks te bestellen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GRAND CAFÉ REMBRANDT BREIDT SUCCESFORMULE UIT

'Hollandse tapas standaard op de kaart'

Ruim twee jaar geleden lanceerden de Boxtelse horecaondernemers Geert en Colette van de Wal een nieuw concept in hun grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De Nederlandse variant op de kleine Spaanse tapas-lekkernijen bleek een doorslaand succes. ,,Onze zogeheten Hapasweekenden waren steeds twee maanden van tevoren volgeboekt. Vandaar dat liefhebbers nu altijd voor deze gerechtjes kunnen kiezen als onze keuken open is. Naast ons à la carte-menu natuurlijk."

Het was met carnaval alweer vijftien jaar geleden dat het echtpaar Van de Wal koffiehuis De Pottenkijker (nu De Deugniet) aan de Rechterstraat verruilde voor café/zaal 't Huiske, een eindje verderop aan dezelfde straat. Ze doopten de horecazaak om tot grand café Rembrandt dat zij uitbouwden tot een goed lopend restaurant. Dat de uitbaters in oktober 2012 een onverwachte kwaliteitscontrole door Rob Geus van het tv-programma De Smaakpolitie met glans doorstonden, gaf het restaurant een flinke boost.

Economie

Vorig jaar restyleden Geert en Colette hun etablissement waar een kopie van De Nachtwacht al vijftien jaar prominent dienst doet als plafondversiering. ,,En binnenkort start de herinrichting van onze binnentuin achter de feestzaal, zodat we als het zomerseizoen losbarst ook daar beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", vertelt Colette.

CHEF-KOK

Het vorig jaar aantrekken van chef-kok Jeroen van der Velden past ook in die filosofie. Hij werkte eerder in onder meer restaurant De Boerenhofstede in Schijndel, dat inmiddels wordt geëxploiteerd als pannenkoekenhuis. ,,We zijn blij met de komst van Jeroen. Ook voor ons gaan immers de jaren tellen. Ik zie dit jaar Sarah en Geert werd enkele jaren geleden al vijftig...", grinnikt Colette.

De keuze om 'Hollandse tapas' te gaan serveren, bleek een goede zet volgens Geert. ,,We hebben bewust gekozen voor de naam hapas, met een h dus. Want veel klanten waren aanvankelijk toch een beetje huiverig en verwachtten exotische buitenlandse gerechtjes. Maar daar kozen wij bewust níet voor." De hapaskaart telt vijftig gerechtjes waaruit de klanten onbeperkt kunnen kiezen voor een vaste prijs. Naast de basiskaart zullen er ook regelmatig nieuwe gerechten beschikbaar zijn, afhankelijk van de seizoenen.

BOXTELAARTJES

Geert en Colette van de Wal meldden zich ook direct aan bij het spaarsysteem Boxtelaartjes dat Brabants Centrum onlangs lanceerde. Klanten sparen 10 procent van het bedrag dat zij besteden op hun digitale spaarpas en kunnen het opgebouwde tegoed maandelijks inwisselen bij diverse aantrekkelijke acties van plaatselijke ondernemers.