Afbeelding
Foto: Hylke Greidanus Photography

STEFFIE VAN ROOIJ IN FINALE 'PIAZZA CENTER CONTEST'

'Leuk om ook vóór de camera te staan'

MARC CLEUTJENS

Als filiaalmanager van Burned Basketball aan de Stationsstraat in Boxtel is Steffie van Rooij (24) het gezicht van de winkel. En met een beetje mazzel pronkt ze straks ook op alle nieuwe reclame-uitingen van winkelcentrum Piazza Center in hartje Eindhoven. De Boxtelse drong deze week door tot de finale van de wedstrijd en maakt zich op voor een aantal fotoshoots in Piazza.

Ondernemen zit Steffie in het bloed. Naast filiaalmanager van Burned Basketball is ze eigenaar van haar eigen stylingsbedrijf SVR Styling dat modellen kleedt en vooral achter de schermen actief is tijdens modeshows. ,,Ik ben na de middelbare school opgeleid als schoonheidsspecialist, maar ben eigenlijk van vele markten thuis", vertelt de Boxtelse. ,,Ik geniet in de winkel van Burned omdat we een échte speciaalzaak zijn op het gebied van basketbal en klanten vanuit heel Nederland bedienen. Dat doen we in onze twee winkels in Boxtel en Groningen, maar ook via de drukbezochte webshop."

SMURF

Naast haar werk bij Burned en de activiteiten binnen SVR Styling houdt Steffie zich bezig met modellenwerk. ,,Een echte hobby van me", lacht ze. ,,Ik ben vaak te vinden bij modeshows om modellen te stylen als ze de catwalk opgaan. Maar ik vind het ook leuk om zelf eens vóór de camera te staan. Fotografen vragen dat regelmatig en daar geniet ik van."

Steffie bekent dat ze niet de ideale maten heeft om als professioneel model aan de slag te gaan. Lachend: ,,Als ik laat weten dat ik maar 1,60 meter groot ben, hoeft het niet meer. Jaja, ik ben een echte smurf..."

De Boxtelse kan ermee leven; ze weet dat de modellenwereld zo in elkaar zit. ,,Daarom vond ik het juist zo leuk om mee te doen aan de Piazza Center Contest omdat daarvoor geen strikte voorwaarden golden en niet alleen wordt gekeken naar de ideale maten. Iedereen kon meedoen dus ik heb besloten om ook foto's in te sturen die Hylke Greidanus van me heeft gemaakt. Bezoekers van een website konden op alle modellen stemmen en ik ben blij dat ik tweede ben geworden en dus door mag naar de finale." Die vindt morgen, vrijdag 20 maart in Eindhoven plaats.

SPAMMEN

Om stemmen te vergaren bewerkte Steffie haar netwerk in Boxtel en daarbuiten. ,,Ik heb mensen via Facebook uitgenodigd om te stemmen, maar ook app'jes gestuurd. Ik denk dat sommigen wel eens moe werden van al die spam." Via de Facebookpagina van Brabants Centrum trok ze ook veel stemmen; beelden van de Boxtelse werden deze week meer dan 3.500 keer bekeken en brachten de nodige extra stemmen binnen. ,,Dankzij een mooie eindsprint heb ik me verzekerd van de finale."

Steffie behoort met negen andere vrouwen tot de finalisten; ook tien mannen en tien kinderen strijden om de ereplaatsen. ,,Een deskundige jury gaat tijdens de fotoshoot in Eindhoven bepalen wie in aanmerking komt voor de reclamecampagnes van Piazza Center in Eindhoven", vertelt ze. ,,De winnaars weten zich er in elk geval van verzekerd dat hun foto's opgenomen worden in een nieuw magazine. Verder zullen de foto's gebruikt worden om de nieuwe stijl van Piazza Center aan een breed publiek te laten zien. Er zitten leuke winkels zoals H&M, We en Zara. Ik zou echt heel trots zijn als mijn foto's straks overal te zien zijn."

FOTO BOVEN: Steffie van Rooij uit Boxtel is doorgedrongen tot de finale van de Piazza Center Contest. Met de andere finalisten van de modellenwedstrijd is ze in de race om het gezicht te worden van het in de Eindhovense binnenstad gelegen winkelcentrum. (Foto: Hylke Greidanus Photography).


Jazz bij Vandaag Kookt

De bekende Boxtelse jazzformatie Swanee Bridge Jazzband verzorgt zondag 22 maart vanaf 15.30 uur een optreden bij cultureel restaurant Vandaag Kookt... aan het Stationsplein in Boxtel. Het repertoire bestaat uit oude stijl jazz die gespeeld wordt in de traditie van de Amerikaanse stad New Orleans.

De band is opgericht in 2013 en dankt haar naam aan de Zwaanse Brug in hartje Boxtel. De Swanee Bridge Jazz Band bestaat uit Theo Schoenmakers, Huub van Geffen, Stephan Zenden, André Berkhout, Frans Lautenslager en Wil van Lokven.

De toegang is gratis; aansluitend kan een driegangenmenu besteld worden.