Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZATERDAG 21 MAART AAN LIDUINAHOF

Open dag Zorggroep Elde in verpleeghuis Liduina Boxtel

Zorggroep Elde houdt zaterdag 21 maart een open dag. Belangstellenden zijn van 09.30 tot 14.30 uur welkom in centrumverpleeghuis Liduina aan de Liduinahof in Boxtel.

Een aantal cliënten van de Zorggroep Elde zet de deur zaterdag graag open voor een rondleiding. ,,We geven een beeld van het nieuwe Buitenhuis. Dat is het vroegere Sint-Jozef in Esch dat in mei wordt heropend. Ook vertellen we graag over de plannen om een Wereldhuis te openen", stelt een woordvoerster.

Het Wereldhuis is gepland in het huidige woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Daar gaat de Zorggroep Elde haar kennis en ervaring op het gebied van multiculturele en leeftijdgerichte zorg samenbrengen op één locatie. ,,Het Wereldhuis wordt de plaats waar religies en culturen elkaar gaan ontmoeten", aldus de woordvoerster.

ZORGBOERDERIJ

Bezoekers van de open dag kunnen ook kennismaken met de particuliere diensten van Thuiszorg Elde en de dagbehandeling. De behandeldienst zal deelnemers aan het werk zetten. Dagbehandeling, Alzheimer regio Den Bosch, Medicura en het Groeihuis verstrekken ook informatie. Bijzondere aandacht is er voor zorgboerderij 't Binnenveld die is gevestigd aan de Boxtelseweg in Schijndel. Veel cliënten verblijven wekelijks op deze boerderij en genieten van allerlei activiteiten op het platteland.

Zorggroep Elde grijpt de open dag aan om mensen uitgebreid te informeren over de veranderingen in de zorg en de ruime mogelijkheden voor werken en leren bij deze organisatie. Vrijwilligers vertellen over de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij Zorggroep Elde. Wie interesse heeft, kan in een leslokaal meedoen aan een fitheidstest.

RONDLEIDINGEN

Bezoekers van de open dag worden ontvangen bij de balie en kunnen met behulp van een plattegrond het verpleeghuis verkennen. In theaterzaal De Vorsenpoel zijn allerlei informatiestands ingericht en bevindt zich het startpunt voor rondleidingen. Theatergroep Mimakkers vindt onderdak in de snoezelruimte van Liduina.

Meer weten over de open dag van Zorggroep Elde? Kijk op www.zge.nl.