Mauri van de Wetering is op de weg terug na langdurig blessureleed. (Foto: archieffoto Brabants Centrum).
Mauri van de Wetering is op de weg terug na langdurig blessureleed. (Foto: archieffoto Brabants Centrum). Foto:

LIEMPDSE SPITS KAN TIJ NIET KEREN TEGEN FC TWENTE

Mauri moet beker uit het hoofd zetten

Voor PSV/FC Eindhoven-voetbalster Mauri van de Wetering eindigt dit seizoen zonder prijzen. De Liempdse spits werd met haar team zaterdag uitgeschakeld in het bekertoernooi. In de competitie was de top drie al eerder uit beeld verdwenen.

Vorig jaar was PSV/FC Eindhoven nog verliezend bekerfinalist. In de eindstrijd was Ajax toen met 2-0 te sterk. De Eindhovense club hoopte op een nieuwe finaleplaats, maar trof het niet met FC Twente als tegenstander in de kwartfinale.

De Tukkers vormen al jaren een van de topploegen in de BeNe League. Toch deed PSV/FC Eindhoven zaterdag weinig onder voor Twente. ,,We speelden een goede wedstrijd", vindt Van de Wetering. ,,Het was een wedstrijd met veel strijd en passie. We hadden echt een grote kans op de 1-0, maar in de tegenaanval viel de 0-1 voor hen. Te snel werd het daarna 0-2 en toen was het gedaan."

Twente heeft volgens de Liempdse spits 'gewoon een goede ploeg'. ,,Je moet je kansen tegen hen benutten, want veel krijg je er niet. Helaas hebben we daar geen gebruik van gemaakt. We hebben er hard voor gewerkt, dus de teleurstelling was groot."

Coach Nebojsa Vuckovic probeerde met het inbrengen van de Liempdse spits het duel nog te kantelen, maar dat lukte niet meer. Toch kijkt Van de Wetering positief terug op haar invalbeurt. ,,Ik heb namelijk een terugslag gekregen het herstel van mijn kruisbandblessure", legt ze uit. Daar kreeg ze twee weken geleden op-

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 14 maart

Feestcafé De Nozem - Filipe Mode/Maas        1-2

v.d. Langenberg/Fleur - Heva Autobedrijf        1-5

't Tweespan - Fysio De Dommel        4-3

C.J. v.d. Sande - Goossens Advies        5-1

v. Dongen/v.d. Wiel - Laansma Tuinen        2-3

Haji/Kissami - Administratie Jilesen        1-5

Café 't Geveltje - Bakkal        0-4

Programma zaterdag 21 maart

Tahadi - Kwalitaria Strik        16.30

Feestcafé De Nozem - Rijschool Gestel        17.15

v. Stekelenburg - Vouwwagenspecialist        18.00

X2COM - Heva Autobedrijf        18.45

't Tweespan - v.d. Langenberg/Fleur        19.30

C.J. v.d. Sande - Filipe Mode/Maas        20.15

Corfu - Fysio De Dommel        21.00

Uitslagen maandag 16 maart

Plein 2 - Meijtech Montage        1-2

Requal Team - Termeer Support        2-7

v. Stekelenburg - Faes Entertainment        4-6

Vermeer verzekeringen - Corfu        4-6

v.d. Heijden - Comsche Hoeve        3-5

Team Comsche Hoeve kampioen

Programma maandag 23 maart

Hart v. Boxtel - Celdex BV        19.00

Interieurshop - Plein 2        19.45

Meijtech Montage - Requal Team        20.30

Termeer Support - Green Team        21.15

v. Stekelenburg - Plaza/Kwalitaria        22.00

nieuw last van. ,,Ik heb nu toch weer een kwartier gespeeld."

BENE LEAGUE

In de BeNe League bezet PSV/FC Eindhoven de zevende plaats. De club hoopte dit seizoen aansluiting te vinden bij de top, maar door een reeks blessuregevallen lukte dit niet. Zo miste PSV al bijna het hele seizoen, naast Van de Wetering, verdedigster Jette van Vlerken - zij liep vorig jaar ook een kruisbandblessure op - en Kika van Es. Zij staat al het hele jaar langs de kant omdat ze moet herstellen van een gecompliceerde beenbreuk. En dat zijn nou net drie kartrekkers.

Het doel voor de rest van dit seizoen is duidelijk voor de Liempdse spits. ,,Ik wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik heb nu al meer dan een jaar amper gespeeld. Ik moet alles weer opbouwen. Als team maken we per wedstrijd doelstellingen. En we werken alvast aan onze speelstijl voor volgend seizoen."

Hoe de toekomst van Van de Wetering bij PSV/FC Eindhoven eruit ziet, is nog onduidelijk. Haar contract loopt af, net zoals dat van veel van haar teamgenoten. ,,We wachten nog op gesprekken met de directie van PSV."

Ook de opzet van de nieuwe vrouwenvoetbalcompetitie is nog niet bekend. De KNVB liet eind vorig jaar weten dat de samenwerking met de Belgische ploegen stopt. De voetbalbond wil een nieuwe competitie met ten minste acht Nederlandse teams. Er moet dus in ieder geval één club bij. Maar wellicht worden het er twee, want de toekomst van FC Twente hangt aan een zijden draadje, vanwege financiële problemen.

De ambitie van PSV om aan te sluiten bij de kop van de ranglijst zal vast en zeker niet veranderen.. ,,We hebben voorafgaande jaren al laten zien dat we mee kunnen komen met de topploegen."

FOTO BOVEN: PSV/FC Eindhoven speelde volgens Mauri van de Wetering een goede wedstrijd. (Foto: Archieffoto Brabants Centrum).