Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PROFESSOR: 'GROTE KANS VAN SLAGEN'

Boxtelaartjes: groeicirkel draait op volle toeren...

Spaarsysteem Boxtelaartjes, dat op zaterdag 7 maart officieel werd gelanceerd, kent een veelbelovende start. Meer dan 3.500 huishoudens hebben de pas inmiddels geactiveerd. Ook het aantal ondernemers en verenigingen dat zich verbindt aan de actie, blijft maar toenemen...

Liefst 81 ondernemers en 93 verenigingen hebben zich aangesloten bij het spaarsysteem, dat als doel heeft de lokale economie een impuls te geven. Hierdoor ontstaat een groeicirkel die ertoe moet leiden dat het steeds beter gaat in Boxtel. ,,Er is een groot draagvlak onder de bedrijven en spaardoelen", stelt professor marketingonderzoek Tammo Bijmolt, als hoogleraar verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. ,,Bovendien hebben al meer dan 3.000 mensen de pas geactiveerd, waardoor dit mooie regionale initiatief een grote kans van slagen heeft."

1.000 boxtelaartjes

Sinds de lancering is de mascotte Boxtelaartje, een opvallende blauwe eend, regelmatig in de winkelcentra van Boxtel-Oost en Selissen en het centrum te vinden. Ook zaterdag 21 maart zal het beestje te zien zijn op deze plekken. Mensen die op die dag met het Boxtelaartje op de foto gaan, maken kans op 1.000 spaarpunten op hun pas. Komende week wordt duidelijk wie de winnaar is van deze prijs.

Op de website www.boxtelaartjes.nl is een actueel overzicht van de deelnemende verenigingen en ondernemingen te vinden, inclusief uitgebreide uitleg over het spaarsysteem. De deelnemende zaken zijn ook te herkennen aan een opvallende Boxtelaartjes-sticker op de deur. Elders in deze krant zijn verschillende Boxtelaartjes-aanbiedingen van ondernemers te lezen.

FOTO BOVEN: De mascotte Boxtelaartje was afgelopen weekend weer in de verschillende winkelcentra en het Boxtels centrum te vinden. SP-voorman Emile Roemer bracht tegelijkertijd met Boxtelaartje een bezoek aan het centrum en schudde de mascotte hartelijk de hand. (Foto: Peter de Koning).

  ...PROFESSOR TAMMO BIJMOLT...