Dinsdagavond werd in het computerlokaal van basisschool De Oversteek de laatste bijeenkomst van de cursus genealogie gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).
Dinsdagavond werd in het computerlokaal van basisschool De Oversteek de laatste bijeenkomst van de cursus genealogie gehouden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Veel animo voor cursus genealogie

In de Liempdse basisschool De Oversteek is dinsdagavond de cursus genealogie van heemkundestichting Kèk Liemt afgesloten. Cursusleiders Anton Neggers en Ger van den Oetelaar leerden de 21 deelnemers in vier bijeenkomsten de beginselen van het stamboomonderzoek. Ook werd een bezoek gebracht aan het Brabants Historisch Informatie Centrum, BHIC.

,,De animo voor de cursus was groot", meldde bestuurslid Wim van Erp van Kèk Liemt deze week. ,,We hebben tien mensen op de wachtlijst moeten plaatsen, omdat de groep anders te groot werd. Wellicht dat we in een later stadium nog een tweede cursus organiseren." De cursisten maakten in De Oversteek gebruik van de computers die daar staan opgesteld. Dinsdag 21 april is er in dienstencentrum De Kloosterhof een terugkomdag voor de deelnemers. (Foto: Albert Stolwijk).