CONCURRENTEN HOUDEN ELKAAR IN BALANS

DVG slaat aanval van SES op derde plaats af

De inhaalwedstrijd van vierdeklasser DVG in Langenboom tegen SES eindigde zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel. Inzet van het duel, dat bijgewoond werd door vele supporters uit Liempde, was de derde plaats op de ranglijst. De sportieve ontmoeting leverde weinig uitgespeelde kansen op. Beide goals kwamen dan ook tot stand uit hoekschoppen.

Thuisploeg SES sloeg regelmatig het middenveld over en probeerde zo de balvaste spits Gijs Bens in stelling te brengen. Een counter, na een hoekschop van DVG, leverde de gastheren bijna een doelpunt op. Martijn Caarls wist het schot echter te blokkeren. De gasten uit Liempde kregen kort voor de rust ook een grote kans om de score te openen. Aaron van Dooren omspeelde behendig een verdediger, maar kwam net niet goed uit met zijn passen om een doelpoging te wagen.

Na rust kwam DVG al vroeg op een 1-0 achterstand. Een indraaiende hoekschop belandde via het been van een verdediger in het Liempdse doel. De voorsprong paste perfect in de strategie van SES omdat de defensie van de bezoekers hierna meer ruimte weggaf. Doelman Sander van Eeuwijk werd door Bens tot twee keer toe onder vuur genomen, maar pareerde beide schoten met zijn vuisten. DVG voetbalde naarmate de wedstrijd vorderde meer naar voren en werd daarvoor beloond met de gelijkmaker. Een indraaiende bal van Tarn van de Wiel belandde op het hoofd van de volledig vrijstaande Sander van de Ven die hier wel raad mee wist.

(De vrouwen van DVG verloren uit tegen 'buurman' Ollandia met 3-0. Gabi van de Steen was de 'woman of the match'.)