Ivet van Schaijk in de aanval namens MEP. De vrouwen wonnen in de eerste klasse overtuigend van koploper Zwart Wit uit Breda. (Foto: Hans Verberk).
Ivet van Schaijk in de aanval namens MEP. De vrouwen wonnen in de eerste klasse overtuigend van koploper Zwart Wit uit Breda. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MANNEN KLOPPEN VALKENSWAARD met inzet en strijdlust

Wervelend hockey van MEP-vrouwen

De hockeyvrouwen van MEP verrasten zondag vriend en vijand door de ongenaakbaar geachte koploper Zwart Wit uit Breda op een forse nederlaag (5-2) te trakteren. Een score die gezien het aantal uitgespeelde kansen nog aan de magere kant was. De mannen van MEP herstelden zich van het pak slaag tegen Berkel-Enschot. Het Valkenswaardse HOD werd met 4-1 aan de kant geschoven.

Coach Inge Poelmans had al weken het voorgevoel dat er een topwedstrijd aan zat te komen. Er groeide iets in de ploeg. Onbevangen maar vastberaden traden de Boxtelse vrouwen de koploper tegemoet. MEP nam direct het initiatief en drukte de tegenstander terug.

De kansen die er kwamen, waren het resultaat van puur combinatiehockey. Het tempo daarbij lag hoog. Milou Langenhuijsen, Suze Dercksen, Chris Thewessen en Marleen Bordat vonden allen in de eerste helft het net. Zwart Wit scoorde uit een corner tegen.

Ook in de tweede helft ging MEP in hetzelfde tempo en op dezelfde wijze door. Zwart Wit dacht met een tweede tegen-


Start seizoen voor

honk- en softballers

van JRC Ducks

Voor de honk- en softballers van JRC Ducks staat een nieuw seizoen voor de deur. De verschillende teams hebben zich vanaf januari voorbereid in de zaal met een aantal trainingen en stonden afgelopen weekeinde te popelen om buiten op het veld weer eens een bal te slaan.

Vrijwel alle teams kwamen in acties tijdens oefenwedstrijden, alleen het duel van de allerkleinsten, de Beeball Rookies, werd afgelast. Tot en met het paasweekeinde staan nog enkele vriendschappelijk ontmoetingen op het programma, waarna de ouverture van de nieuwe competitie op zaterdag 11 en zondag 12 april op het programma staat.

Uitslagen zaterdag 14 maart

Rookies - Starlights        20-20

Pupillen honkbal- Cardinals        10-6

Pupillen softball - Twins        13-13

Aspiranten - Starlights        6-7

Uitslagen zondag 15 maart

Aspiranten - Twins        22-21

Ducks heren 1 - Ducks heren 2        4-9

Ducks vrouwen - Gryphons        7-13

Programma zaterdag 21 maart

Majors beeball - Nuenen Panthers        11.00

Rookies - Jeka        11.00

Roef - Pupillen honkbal        13.00

Gryphons - Pupillen softbal        10.00

Aspiranten - Indians        11.00

Junioren - Royals        14.00

Aspiranten softball - Nuenen        15.00

Programma zondag 22 maart

Ducks vrouwen - Starlights        14.00

Ducks heren - Nuenen        15.00

goal nog terug te kunnen komen, maar die ijdele hoop werd door Dercksen de grond ingeboord (5-2).

Het was zo'n zeldzame wedstrijd waarin geen uitblinkers genoemd konden worden omdat de hele ploeg, geen enkele speelster uitgezonderd, op het toppunt van hun kunnen speelde.

MEP wil de reeks graag voortzetten en hoopt op uitglijders van de concurrentie. Zondag 22 maart spelen de vrouwen in Geldrop. Afslag om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Zwart Wit        15-37        Concordia        15-17

Venlo        15-34        Hopbel        15-16

Helmond        15-33        Weert        15-16

MEP        15-28        Heeze        15-9

St.-Oedenrode        15-28        Basko        15-8

Son        15-23        Geldrop        15-7

VECHTLUST

Vooral de ontembare vechtlust van zijn ploeg deed coach Eric Verzijden zondag zichtbaar goed. Geïnspireerd door het machtsvertoon van de vrouwen van MEP, deden de mannen er nog een schepje bovenop. Na de verliespartij tegen Berkel-Enschot van vorige week had de ploeg wat goed te maken tegen HOD.

Vanaf het begin trokken de hockeymannen fel van leer. MEP trof in HOD een prima tegenstander. Een jonge fysiek hockeyende ploeg met veel inzet. Het tempo lag hoog en tijd om in te dutten, werd MEP niet gegund. Bram Langenhuijsen opende met een technisch hoogstandje de score. Een hoog opspringende bal van de keeper werd door hem in het doel getennist. Uit een strafcorner maakten de gasten gelijk.

Vooral in de tweede helft lieten de mannen van Verzijden goed combinatiehockey zien waaruit veel kansen voortkwamen. Guus van Gardingen bleef tweemaal koel en werd zodoende de man van de match. Ook Thijs van Geel scoorde nog uit een strafcorner.

MEP kon met de 4-1 overwinning tevreden zijn, een zege die toch vooral aan de inzet en strijdlust te danken was. Zwak punt blijft de Boxtelse strafcorner. Terwijl andere ploegen met een paar corners de zege binnenslepen, scoort de Boxtelse ploeg uit de vele corners maar mondjesmaat.

Zondag 22 maart wacht Helmond. Met dezelfde instelling kan een goed resultaat niet uitblijven. Afslag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

MOP        15-33        HOD        15-22

B.-Enschot        15-30        Venlo        15-20

HCAS        15-28        St.-Oedenrode        15-19

Helmond        15-28        Hopbel        15-13

MEP        15-26        Geel Zwart        15-11

EMHC        15-23        Eindhoven        15-2

OP DE FOTO: Ivet van Schaijk in de aanval namens MEP. De vrouwen wonnen in de eerste klasse overtuigend van koploper Zwart Wit uit Breda. Het duel eindigde in 5-2. (Foto: Hans Verberk).