spannende strijd om kampioenschap

Handbalsters HCB komen
tot remise tegen Helmond

Om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap, moesten de Boxtelse handbalsters van HCB '92 zondag winnen van medekoploper Swift uit Helmond. In de eerste ontmoeting trok de tegenstander aan het langste eind met 17-15. Het duel in sportcomplex De Braken eindigde uiteindelijk in een gelijkspel: 14-14.

Onder toeziend oog van een goedgevulde tribune in De Braken startten de handbalvrouwen HCB gedreven aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt was echter voor Swift, doordat hun cirkelloopster in eerste instantie een goede sper zette en vervolgens zelf kon scoren. Het antwoord van HCB '92 kwam van Inge van Drunen, die een vrije worp vanaf negen meter in de kruising wist te gooien.

Aan beide kanten werd er stevig gespeeld, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was enkele penalty's over en weer te geven. Deze werden allemaal benut. Nadat keepster Mary Swinkels een schot kon pareren, wist Hèlen Berkelmans uit te breken, waarmee ze de voorsprong van HCB '92 te vergrootte naar 5-3. De overige speelminuten in de eerste helft werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Na een benutte penalty en een break-out van Inge van Drunen, wisten de Helmondse vrouwen ook nog een penalty te forceren en te benutten, waardoor de teams gingen rusten met een tussenstand van 7-5.

verkeerde been

Na instructies van coach Henk van Eijndhoven werd de tweede helft aangevangen. De eerste score in deze helft was voor HCB door een mooie snelle aanval die werd afgerond door Judit Bànyai: 8-5. De handbalsters uit Helmond verdedigden ook in de tweede helft dicht op de Boxtelse aanvallers, waardoor de ingestudeerde wissels niet goed uit de verf kwamen.

Op haar beurt kon HCB met een 5-1 verdediging op de schutter van Swift ook het spel van de tegenstander beïnvloeden. Beide teams kwamen vooral tot scoren door het benutten van vrije worpen en penalty's. Enkele keren wisten de Helmonds vrouwen hun hoekspeelster nog knap vrij te spelen, die met een scherp schot tot scoren kwam.

Bij HCB was de wil om te winnen was zichtbaar, waardoor er in de laatste fase van de wedstrijd enkele keren te snel op goal werd gegooid. Swift maakte hier dankbaar gebruik van door in een snelle tegenaanval de score gelijk te trekken tot 13-13. In de laatste minuten van de wedstrijd liep de spanning hoog op. HCB wist nog een penalty te benutten, maar Swift zorgde voor de gelijkmaker door met een schijnbeweging de Boxtelse verdediging op het verkeerde been te zetten. De eindstand werd hiermee bepaald op 14-14.