WANDELESTAFETTE VOOR KWF IN SEPTEMBER

Samenloop voor Hoop krijgt vorm in Liempde

MARC CLEUTJENS

Liempde staat zaterdag 12 en zondag 13 september in het teken van de Samenloop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang gaan inwoners van Liempde en omgeving de strijd aan tegen kanker. Teams, bestaande uit deelnemers uit alle lagen van de bevolking, wandelen over een parcours in het centrum van het dorp.

Samenloop voor Hoop steekt (ex)kankerpatiënten, ook wel aangeduid als survivors, een hart onder de riem. Tijdens dit lokale evenement voor jong en oud, dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers, vieren de deelnemers het leven en worden overledenen herdacht. ,,Iedereen kan deelnemen aan vele activiteiten en genieten van amusement", zo zegt woordvoerster Esmiralda van Vechel namens de commissie die in Liempde is geformeerd om de Samenloop voor Hoop te organiseren. ,,Samen gaan we de hele nacht door. Teamleden die niet aan het lopen zijn, kunnen uitrusten, eten, of slapen in tenten."

De eerste plannen voor de Samenloop voor Hoop werden begin dit jaar in Brabants Centrum gepresenteerd door Van Vechel, samen met Lian van Oorschot en Margo Brands. Nu zijn nieuwe stappen gezet, zodat het evenement verder in de steigers staat. Onder voorzitterschap van Jan Claassen is een commissie gevormd die de verschillende onderdelen van het programma gaat vormgeven.

,,Hoogtepunten van Samenloop voor Hoop zijn de openingsceremonie met survivors, kaarsenceremonie en de slotronde", aldus Van Vechel. ,,Het is meer dan alleen een sportief evenement of een inzamelingsactie. Het wordt een 24 uur durend feest en een moment van bezinning en saamhorigheid. Kanker kan ons allemaal treffen en daarom moeten we samen de strijd aangaan."

KANKERONDERZOEK

Eén op de drie mensen wordt ooit geconfronteerd met de diagnose kanker. Samenloop voor Hoop is een mooie gelegenheid om (ex)kankerpatiënten te steunen, degenen die eraan overleden zijn te gedenken en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. ,,Dit doel gaat iedereen aan het hart", benadrukt Van Vechel. ,,Door mee te doen met Samenloop voor Hoop strijd je mee tegen kanker én beleef je een uniek, geweldig en hartverwarmend weekend. Om Samenloop voor Hoop Liempde tot een succes te maken, hebben we iedereen nodig."

MEEDOEN

Het succes van de Samenloop voor Hoop in Liempde staat of valt met de deelname van voldoende teams. ,,Jong en oud, familie, vrienden, collega's, (sport)verenigingen, buren, iedereen kan meedoen", zegt de woordvoerster. ,,Iedereen kan een team vormen van circa tien tot vijftien mensen en meelopen. Elk team zamelt voorafgaand aan het evenement zoveel mogelijk geld in. Het is nadrukkelijk géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waarbij teamleden elkaar afwisselen. Naast het wandelen organiseren de teams allerlei activiteiten om de opbrengst verder te vergroten."

Meer weten? Kijk op de onlangs geopende website: www.samenloopvoorhoop.nl/Liempde. Doneren kan op bankrekeningnummer NL42 RABO 0301 9384 74 t.n.v. KWF Kankerbestrijding inzake Samenloop voor Hoop Liempde.