Essche Boys-speler Pim Laansma (links) kijkt toe hoe zijn teamgenoot Luuk van Velthoven zich probeert te ontdoen van enkele Wodan-spelers. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GASTHEREN UIT ESCH KUNNEN GOED LEVEN MET GELIJKSPEL

Essche Boys deelt punten met Wodan

De voetballers van Essche Boys hebben zondag in een niet al te hoogstaand duel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Wodan. Het team uit Esch had hier meer vrede mee dan de opponent uit Eindhoven.

De bezoekers uit de Lichtstad hadden het betere van het spel en kwamen na 21 minuten verdiend op voorsprong. Na een goed genomen corner werd de bal hard in het Essche doel gekopt: 0-1. Essche Boys stichtte het meeste gevaar via de counter. In de 36e minuut leverde dit een schietkans op voor Yannic van Gerven, maar zijn schot werd door de Wodan-doelman naast het doel getikt.

SPELBEELD

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als het eerste bedrijf: een aanvallend Wodan en verdedigende thuisploeg. De gasten kregen in de 54ste minuut een uitstekende mogelijkheid, maar nu was het de Essche sluitpost Frits Hermes die redding bracht.

Nauwelijks een minuut later kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Uit een goed genomen counter van Jethro van Gerven was het Colin Jacobs die, via de binnenkant van de paal, raak kopte: 1-1.

VERDEDIGEN

Vier minuten later kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, maar dit keer schoot Jacobs de bal over het vijandelijke doel. In het resterende gedeelte van de wedstrijd beperkten de Esschenaren zich noodgedwongen tot verdedigen, waarbij sporadisch nog de aanval werd gezocht. Meer doelpunten bleven uit. Na twee minuten extra speeltijd maakte de scheidsrechter een einde aan de sportieve ontmoeting.

Essche Boys treedt zondag 22 maart in Gerwen aan tegen RKGSV, de hekkensluiter in de vierde klasse G, aanvang 14.30 uur.

FOTO BOVEN: Essche Boys-speler Pim Laansma (links) kijkt toe hoe zijn teamgenoot Luuk van Velthoven zich probeert te ontdoen van enkele Wodan-spelers. (Foto: Hans Verberk).

na arbitrale missers

Een totale off-day maakte zondagmiddag een einde aan een mooie zegereeks van Irene. De Gemondenaren verloren het inhaalduel tegen SBV in Haren bij Oss afgetekend met 4-0.

Irene kwam geen moment in de wedstrijd, mede door een aantal twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen. Het begon met het afkeuren van een Irene-doelpunt in de vierde minuut wegens vermeend buitenspel. Daarna scoorde een speler van SBV met de hand. Deze arbitrale dwaling was ook door het publiek duidelijk waar te nemen.

Enkele minuten later volgde een omstreden penalty en kwam SBV op 2-0. Toen na rust opnieuw niet werd gereageerd op het vlagsignaal van grensrechter Martijn Raaijmakers was voor hem de maat vol. Na een felle discussie met de scheidsrechter kon Raaijmakers inrukken met een rode kaart op zak.

Irene bracht in de slotfase jeugdspits Gijs Hellings in het veld en posteerde Teun van Esch als breekijzer voorin, maar ook dat mocht niet meer baten. De vele kansen en corners leverden geen Gemonds doelpunt op. Een counter van SBV in de slotfase zorgde voor de pijnlijke eindstand: 4-0.

Met nog zeven wedstrijden te gaan staat Irene nu op drie punten van koploper RKSV. Irene speelt zondag 22 maart opnieuw een uitwedstrijd; tegenstander is de vorig jaar gevormde fusieclub MOSA '14, afkomstig uit Macharen en Oijen aan de Maas.

SBV 1 – Irene 1        4-0

Irene 2 – Avanti '31 5        3-2

Irene 4 – Rhode 10        5-1

Veteranen: SCMH – Irene        0-1