SP-huisband Spic 'n Span zorgde tijdens het bezoek van Emile Roemer aan het centrum van Boxtel  voor een vrolijke noot.  (Foto: Peter de Koning).
SP-huisband Spic 'n Span zorgde tijdens het bezoek van Emile Roemer aan het centrum van Boxtel voor een vrolijke noot. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SP-FRACTIEVOORZITTER ONDER INDRUK VAN CENTRUMPLANNEN

Roemer belooft terug te keren in Boxtel

STEFAN LATIJNHOUWERS

De landelijke SP-leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer omschreef zijn werkbezoek aan Boxtel zaterdag als 'buitengewoon boeiend'. Dat liet hij weten na afloop van een wandeling door het centrum van de gemeente, waarbij hij rondgeleid werd door burgemeester Mark Buijs en wethouder Eric van den Broek. Vanwege de vele 'interessante indrukken' die hij opdeed, zegde Roemer toe dat hij nog een keer terugkomt voor een uitgebreider bezoek.

,,Roemer is hier niet voor niets", liet wethouder Van den Broek bij de start van het bezoek weten. ,,Hij is onder de indruk van de activiteiten waar we in Boxtel mee bezig zijn, waaronder het economisch aanvalsplan, de ideeën voor een economisch stimuleringsbudget en de ontwikkelingen in het centrum. Hij heeft net aangegeven dat hij graag een keer langer met ons van gedachten wil wisselen over al die onderwerpen. Nu ontbreekt de tijd daarvoor. Roemer moet over een uurtje alweer naar Hilversum vertrekken."

CAMPAGNE

Het bezoek van Roemer maakte onderdeel uit van de campagne van de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen. Veel partijgenoten verzamelden zich voor het gemeentehuis op de Markt, waaronder Dave van de Ven, fractievoorzitter in de Boxtelse gemeenteraad en raadslid Marije van Kuijk die ook zijn terug te vinden op de 19e en 38e plaats van de SP-Statenlijst. ,,We hebben nu acht en gaan voor twaalf zetels in de Provinciale Staten", liet Van de Ven weten.

Tijdens de rondleiding werd Roemer onder anderen toegesproken door Luc Broos, voorzitter van Centrummanagement Boxtel. Hij praatte het boegbeeld van de SP bij over het wel en wee van kleine ondernemers en winkeliers en bracht het onlangs geïntroduceerde en goed ontvangen loyaliteitssysteem Boxtelaartjes van Stichting Brabants Centrum onder de aandacht. Lid van de Heemkundekring Boxtel Ruud van Nooijen gaf een toelichting op de route Stapelen-Sint-Petrusbasiliek (STA-P) en Richard Strik informeerde Roemer in zijn rol als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Boxtel-Liempde onder meer over de beperkingen en moeilijkheden waar de kleinere horecaondernemers tegen aanlopen zoals de lastenverzwaring.

De SP-huisband Spic 'n Span was tijdens het bezoek nadrukkelijk aanwezig en zorgde tijdens de gehele rondgang door het centrum voor een vrolijke noot en drukte het publiek al zingend op het hart om vooral toch te stemmen op de socialisten.

Roemer benadrukte vlak voor zijn vertrek dat de SP wil afrekenen met het huidige beleid van het kabinet. ,,Die boodschap gaan we met z'n allen zo goed mogelijk verkondigen en verkopen. Slapen doen we na woensdag wel weer", aldus Roemer, die sprak van een 'zeer informatieve' rondgang door hartje Boxtel. ,,Er gebeurt hier heel veel. Het is een goede zaak dat de gemeente en de ondernemers de leegstand willen aanpakken en iets moois willen maken van het centrum, waarbij veel aandacht is voor zaken als cultuurhistorie en het creëren van een autoluwe Markt. Ik heb genoten van de rondleiding en kom hier graag nog eens terug."

BOVENSTE FOTO: SP-huisband Spic 'n Span zorgde tijdens het bezoek van Emile Roemer aan het centrum van Boxtel voor een vrolijke noot.

De Rots

VRIJDAG 20 MAART

Biljartvereniging De Rots        20.00

ZONDAG 22 MAART

Rommelmarkt Ons Ideaal        13.00

MAANDAG 23 MAART

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Schildersclub Oircol        13.30

Taiji Boxtel        19.30

DINSDAG 24 MAART

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Muziekcursus KBO        13.30

Vergadering Tabitta        19.30

Vogelwerkgroep        19.30

SWBO Boxtel Oostdag        19.30

WOENSDAG 25 MAART

Naailes SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Musicalschool F-act        15.00

Eetpunt        17.00

Bridgeclub De Rots        19.00

DONDERDAG 26 MAART

Knutselen AVO        09.30

Computercursus SUB        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.30

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Crea SUB        13.30

Quilten        13.30

Weight Watchers        19.00

ZONDAG 29 MAART

Body & Mind Beurs        11.00-17.00


Rondleiding MuBo

Ex-assumptionist Kees Scheffers verzorgt zondag 29 maart en rondleiding in museum MuBo door de lopende wisselexpositie over het werk en leven van de paters assumptionisten in kasteel Stapelen. De rondleiding duurt 45 minuten en gaat twee keer van start: om 14.00 en 15.30 uur. De entree bedraagt 3,50 euro. Mensen kunnen zich aanmelden via info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.

SP-leider Emile Roemer werd bijgepraat over de Boxtelse situatie door heemkundige Ruud van Nooijen (met hoed), wethouder Eric van den Broek en (rechts) voorzitter Luc Broos van Centrummanagement. (Foto's: Peter de Koning).