Michel Geelen uit Boxtel is de frontman van The Galactic Lo-Fi Orchestra. De band brengt later dit jaar een nieuw album uit. (Foto: A. Kauwenberg).
Michel Geelen uit Boxtel is de frontman van The Galactic Lo-Fi Orchestra. De band brengt later dit jaar een nieuw album uit. (Foto: A. Kauwenberg). Foto: A. Kauwenberg

Nieuwe plaat Galactic Lo-Fi Orchestra

De bekende popgroep The Galactic Lo-Fi Orchestra brengt later dit jaar een nieuw album uit. Als voorproefje is deze week een promotie-cd verschenen met daarop enkele nummers die zullen terugkeren op de plaat 'There's no fi, like lo-fi'.

The Galactic Lo-Fi Orchestra heeft zich gevormd rond de Boxtelse muzikant Michel Geelen (foto). De groep maakt popliedjes met het leven zelf als inspiratiebron. Eerder bracht de band al enkele albums uit die veel positieve media-aandacht kregen en een plek verdienden op de VPRO-Luisterpaal. Ook maakte de band enkele creatieve clips.

Live staat de groep te boek als een energiek en enthousiast gezelschap en was deze onder meer te bewonderen op de Uitmarkt en festival Boer zoekt Band in Boxtel. Ook waren Geelen en consorten te zien in W2 te 's-Hertogenbosch en De Effenaar in Eindhoven.Met succes werd enkele jaren geleden deelgenomen aan de Brabantse Popronde.