Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

DEEJAYS MAARTEN EN ALBERT KLAAR VOOR MARATHON IN LIEMPDE

Vinyl op draaitafel en in smeltoven...

MARC CLEUTJENS

Maarten Termeer en Albert Bressers zijn er helemaal klaar voor. Zelfs de allernieuwste elpees hebben ze aangeschaft om de 33 uur durende vinylmarathon in Liempde tot een succes te maken. Reken dus niet alleen op alle singletjes uit de eerste top 40 van 1965 - Albert draait ze allemaal! - maar ook de hits van Dotan, Ed Sheeran, Kensington, Avicii en Pharell Williams. Vrijdag 20 maart om klokslag 17.00 uur klinkt het startschot in café 't Wapen van Liempde...

De tiende vinylavond die Maarten en Albert dit jaar organiseren, moet een gedenkwaardige editie worden. Daarom is met een knipoog naar de 33-toerenplaat een marathon bedacht die evenzovele uren gaat duren: van vrijdagmiddag tot in de kleine uurtjes op zondagochtend. ,,Gelukkig hebben we hulp gekregen van Diane Melis en Monique van Ruremonde, zodat het uit de hand gelopen idee goed vorm te kunnen geven", vertelt Maarten.

Met Albert is de Liempdenaar een verwoed vinylverzamelaar. Waar Albert zich concentreert op elpees en singles uit jaren vijftig en zestig, richt Maarten zich op later werk. Hij heeft kasten vol platen met muziek uit de jaren tachtig en negentig, maar koopt ook nu aan de lopende band elpees. ,,Ik ben blij dat de laatste bestelling op tijd is gearriveerd, zodat ik voor de jongere bezoekers ook liedjes kan draaien die ze kennen."

VRIJDAGMIDDAGBORREL

Maarten en Albert zijn erin geslaagd om de 33 uur durende vinylmarathon te omlijsten met een reeks activiteiten. Samen met kastelein Ad Schelle van 't Wapen van Liempde wordt alles uit de kast getrokken om alle doelgroepen aan hun trekken te laten komen. ,,We beginnen vrijdagmiddag met een ondernemersborrel", aldus Maarten, die zich verheugt op de grote animo van ondernemers uit Liempde én Boxtel die naar de kick-off zullen komen. ,,Ook ondernemers uit Sint-Oedenrode worden verwacht, zodat het echt druk zal worden."

SPORTONTBIJT

De gehele vrijdagavond worden platen gedraaid en kunnen bezoekers meedoen aan vinylkaraoke. Om twee uur 's nachts kan shoarma besteld worden bij restaurant Piramides en worden de lekkernijen in de kroeg bezorgd. ,,De nachtelijke uren doen we een beroep op gastdeejays. Ik ben blij met de steun van Jurgen van Haaren, Patrick Melis, Camiel Doms, Cornald van Straaten en Tessa de Jong, die de nightshift draaien en het volk wakker zullen houden."

Zaterdagochtend begint met een ontbijt voor jongeren die gaan sporten. De buren zijn welkom om samen te komen koffiën, er is ruimte voor een muzikale lunch en kinderen kunnen meedoen aan knutseluurtjes. ,,Ze gaan vinylhoezen versieren en elpees omsmelten tot chipsschalen", lacht Maarten. Bij goed weer kunnen bezoekers op zaterdagavond meedoen aan een barbecue op de vuurput. ,,En 's avonds gaat de échte vinylavond van start."

FOTO BOVEN: Maarten Termeer (rechts) en Albert Bressers slapen in de aanloop naar de vinylmarathon vooruit in een Liempdse bedstee. (Foto: Albert Stolwijk).

Maarten Termeer en Albert Bressers hebben duizenden elpees en singles klaarliggen voor de 33 uur durende vinylmarathon in café 't Wapen van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).