HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vijfde zondag van de Veertigdagentijd met als motto: 'Winnen door verliezen'. Een week voor het begin van de Goede Week staan we vandaag stil bij de betekenis van het lijden en sterven van Jezus voor ons. Zijn weg van trouw aan God is ogenschijnlijk een doodlopende weg, maar leidt tot het eeuwig leven voor Hem en opent ook voor ons die weg. Door zijn leven te verliezen, wint Christus het. Durven wij ook die weg te gaan?

* Vastenactie. In de Veertigdagentijd wordt ook aandacht besteed aan de mensen ver weg, dit jaar in Sri Lanka. Achter in de kerk en in Brabants Centrum is meer informatie te vinden.

* Opening kapel Heilig Hartkerkhof. Vanaf zondag 29 maart is de kapel op het Heilig Hartkerkhof geopend. De inzegening van de kapel is op donderdag 14 mei: Hemelvaartsdag. Nadere informatie hierover volgt nog.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. 013-52 83 708. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15.

* Misintenties Pasen. De parochie verzoekt mensen de misintenties voor Pasen tijdens door te geven. Hiervoor kunnen mensen de voorbedrukte enveloppen gebruiken die achter in de kerk liggen. De parochie vraagt mensen de bijdrage voor de intentie (elf euro) ook in deze envelop te stoppen en te deponeren in de brievenbus van de pastorie, Duinendaal 2.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Deze zondag wordt in Mees de Bresser in de parochie gedoopt. Dat hij mag uitgroeien tot een goed en gelukkig christen.

* Uitlegviering communicanten. De viering van zondag om 10.30 in de Sint-Petrusbasiliek is een uitlegviering voor de kinderen die binnenkort hun eerste communie zullen doen.

* Orgelconcert. Zondag is er in de Sint-Petrusbasiliek een orgelconcert door Tommy van Doorn. Medewerking wordt verleend door het koor Capella uit Breda.

* Mistijden. Palmzondag, Goede Week en Pasen. Vanaf dit weekeinde is achter in de kerk een folder te vinden met daarop de tijden van de vieringen vanaf Palmzondag, de Goede Week en Pasen.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v.Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 10.00: werkgroep zieken: inpakken paasattentie, pastorie Duinendaal: 20.00 uur: nabespreking vormsel voor ouders vormelingen, pastorie Duinendaal. Dinsdag 14.00: planning voorgangers pastorie Duinendaal. Woensdag 19.30: Collectantencollege, pastorie Duinendaal. Donderdag 20.00: Commissie vastgoed, pastorie Duinendaal. Vrijdag 10.00: vergadering dagelijks bestuur, pastorie Duinendaal; 13.15 voorbereiding eerste heilige communie Vorsenpoel en Angelaschool, kerk en pastorie Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (Verrijzeniskoor), zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (gezinsviering met Angela-jeugdkoor; voorganger is pastoor J. Grubben). De bezinning wordt om 19.00 en 09.00 uur verzorgd door leden van de MOV-groep.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Frans Schoonens (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok; Jos v.d. Sande en Miet v.d. Sande-Schoenmakers.

ZONDAG 09.00 Frans v. Ewijk (mgd); bijzondere intentie. 10.30 Riek Bertens-Bergman (jgt); Leo Berkelmans (mgd); Anneke Peijnenburg (mgd); Piet v.d. Broek (mgd); Renze de Waal; Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen; 19.00 viering in woonzorgcentrum Elisabethsdael/Vinckenrode, intentie voor Jeanne op 't Hoog-Timmermans (mgd).

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 intentie voor Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor overl. schoondochter mw. Voets, Petra Voets (verj); moeder v.d. Aker.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; intenties voor Frans v.d. Langenberg; Annie Smulders-Kluijtmans; Cornelis Smulders.

ZONDAG 10.00 eucharistieviering; intenties voor Frans v.d. Langenberg; overl. ouders Bets en Marinus Quinten.

DINSDAG 18.00 rozenkrans. 19.00 vooravond Maria Boodschap.

DONDERDAG 18.30 aanbidding. 19.00 eucharistieviering.

PAROCHIEBERICHTEN

* Koffie. Op zaterdags zijn parochianen welkom in de pastorie tussen 10.00 en 12.00 voor koffie; ook worden vrijwilligers voor de gastvrijheid op zaterdagmorgen.

* Gebed vijfde vastenzondag. Heer onze God, uit liefde tot de wereld heeft uw Zoon zich aan de dood overgeleverd; wij bidden U, geef ons uw hulp om naar zijn voorbeeld blijmoedig een leven van liefde te leiden, door Christus onze Heer. Amen.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens deze viering wordt er gecollecteerd voor het vastenproject voor Sri Lanka. Intenties voor Cees Nooren (jgt); Christianne Nooren; een bijzondere intentie; overl. ouders Van der Meer-Dülmann; Marco de Groot; overl. ouders Sep-Hovenier; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Riny Smetsers; fam. Vermeer-Vissers.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Misintenties die voor maandagmiddag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen.

* Agenda. Donderdag 24 maart vindt bijeenkomst plaats van ziekenbezoekgroep Sint-Theresiakerk in verband met Pasen. Die dag wordt om 20.00 een algemene vergadering over de geloofsgemeenschap Sint-Theresia gehouden. Iedereen is hierbij welkom. Vrijdag 25 maart: derde bijeenkomst voor de vormelingen. Op zondag 28 maart vindt een eucharistieviering plaats met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens deze viering wordt de palm gezegend en uitgedeeld. Ook de palmpaasstokken, die door de kinderen van de Sint-Theresiaschool gemaakt zijn, worden gezegend en daarna door de kinderen weggebracht.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan van Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintenties: Riek van Loon. tel. 67 31 62 of Pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is Pastor van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie/thee.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is pastor R. Niessen met assistentie van diaken T. Dankers. Er is kinderwoorddienst. Intenties voor Josephine Schermer Voest; rector Sondaal en pater Leo Sondaal; Kees van Kuijk; Jan Dobbelsteen (verj.); Annie Dobbelsteen-Kuijpers, Joke v.d. Besselaar; Harrie en Riek Timmermans; Hans Timmermans; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders.

MEDEDELINGEN

* Doopsel. Zondag wordt Mels Verstegen door de doop opgenomen in de geloofsgemeenschap.

* Vastenactie. In het vastenproject staan dit jaar de jongeren uit Sri Lanka centraal die nog in bittere armoede moeten leven. In het Esseblad dat op 20 maart verschijnt zit het vastenzakje met een begeleidende brief over dit project. Ook is het mogelijk een donatie te doen in de bus achter in de Sint-Willibrorduskerk.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie worden gedaan of telefonisch worden doorgeven via tel. 60 15 65. De bijdrage voor een intentie is 11,00 euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Dré v. Nistelrooij; Elly v. Beurden-Wolke; overl. ouders Den Otter-Schellekens; overl. ouders Toelen-Verboven; Christ Kusters; Wim Schellekens (namens Hakendover); Mien Schellekens-Verhoeven (verj.); Marietje Versantvoort- v.d. Heuvel; Jos en Paula de Otter-Kemps; Leny Kleijn-den Otter; Willem v.d. Pasch, Nieuw-Zeeland.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Gebedsgroep. Donderdag 19 maart is om 19.00 een bijeenkomst van de Emmausgebedsgroep in het parochiezaaltje.

* Vastenactie. De opbrengst van de Vastenactie is dit jaar weer bestemd voor Kenia. Vorig jaar werd er een school gebouwd, dit jaar wordt geld ingezameld voor een centrale ruimte/bibliotheek en een slaapruimte voor meisjes, zodat ze niet elke dag op en neer hoeven te lopen (20 kilometer) naar school. Bovendien wordt de opbrengst van dit jaar ook gebruikt voor zonnepanelen om stroom op te wekken. Achter in de Sint-Lambertuskerk liggen enveloppen waarin parochianen hun bijdrage kunnen doen voor de Vastenactie. Het is ook mogelijk om het geld over te maken.

* Stille Omgang. In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart is de Stille Omgang van Amsterdam. Deelnemers vertrekken om 22.00 vanaf de markt in Esch.

* Vieringen Goede Week en Pasen. Zaterdag 28 maart 18.30 viering Palmzondag. Dinsdag 31 maart 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het Paasfeest. Vrijdag 3 april Kruisweg. Zaterdag 4 april 21.00 paaswake met gemengd koor. Zondag 5 april 10.00, hoogfeest van Pasen, eucharistieviering met gemengd koor.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door ds. C. A. Terlouw. Voor de kinderen is er een zogeheten korte Paks; zij werken aan het veertigdagenproject 'Met open handen'. Zij komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Donderdag 26 maart om 20.00 gespreksgroep 'Geduld met God' van Halík in De Schakel; toegang vrij. Vrijdag 27 maart tussen 17.00 en 20.00 inleveren van boeken en spullen (geen grote dingen) voor de snuffel- en boekenmarkt in de kerk. Zaterdag 28 maart van 10.00 tot 15.00 snuffel- en boekenmarkt in de kerk en De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Sri Lanka

centraal in

Vastenactie (5)

De Werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie verzorgt in de Veertigdagentijd wekelijks een bijdrage over Vastenactie welke een project ondersteunt in Sri Lanka. Vandaag deel 5.

De eerste stap in het werk van SETIK, de caritasorganisatie op Sri Lanka waarmee Vastenactie samenwerkt, is contact maken en een relatie aangaan met de jongeren. Jongerenwerkers gaan daarvoor de dorpen in en praten met de jongeren zelf en met hun ouders. Zo horen ze wat de problemen zijn. Vervolgens overleggen de jongerenwerkers met de mensen over mogelijke oplossingen. De gratis computercursus is er een van: veel jongeren willen graag leren werken met computers en melden zich aan. Ze vergroten via de computercursus hun kansen op een baan.

Een groot deel van de deelnemers is daarna zo enthousiast dat ze ook andere trainingen bij SETIK volgen en hun nieuw verworven kennis delen met de kinderen in hun dorp. Er zijn prachtige succesverhalen van jongeren die dankzij de cursussen en trainingen van SETIK een opleiding konden volgen en een goede baan hebben gevonden. Op www.vastenactie.nl staan meer persoonlijke verhalen.

Senioren

De Boxtelse afdeling van de KBO heeft voor komende week de volgende activiteiten op haar programma staan.

ZATERDAG 21 MAART

14.30 musical Maurick in theater De Speeldoos, Vught.

MAANDAG 23 MAART

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 24 MAART

13.30 hobbymiddag in Kinderboerderij.

13.30 biljarten in De Walnoot.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 25 MAART

14.30 filmmiddag in Molenweide, Achterberghstraat.

17.00 gezamenlijk eten in Molenweide. Aanmelden vóór 22 maart via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of 67 78 63.

DONDERDAG 26 MAART

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.30 voorstelling De Getergde Mannen in theater De Speeldoos, Vught.

VRIJDAG 27 MAART

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

14.00 contactmiddag Lennisheuvel in Orion.