Oertijdmuseum De Groene Poort doet jaarlijks mee aan de vrijwilligersactie NL Doet. Dit jaar worden klussen verricht in het oertijdbos. (Archieffoto: Albert Stolwijk).
Oertijdmuseum De Groene Poort doet jaarlijks mee aan de vrijwilligersactie NL Doet. Dit jaar worden klussen verricht in het oertijdbos. (Archieffoto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

vrijwilligers gezocht voor klussen in boxtel

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Het Oranje Fonds organiseert in samenwerking met duizenden andere organisaties op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet. Iedereen wordt tijdens deze dagen gestimuleerd de handen uit de mouwen te steken. Ook in Boxtel kunnen mensen zich aanmelden voor diverse klusjes...

Tijdens de editie van vorig jaar waren 325.000 Nederlanders actief bij meer dan 8.600 klussen, een recordaantal. Het Oranje wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zo krijgt vrijdag 20 maart dagbehandelingsruimte De Wijzer van orthopedagogisch instituut De La Salle een opknapbeurt. Vrijwilligers zijn zaterdag ook welkom in de Geitenwei in de wijk Selissenwal. Daar vindt een opruimdag plaats, zodat de wei weer klaar is voor het voorjaar en de zomer. Voedselbank Boxtel zoekt vrijwilligers die bij supermarkten het winkelend publiek stimuleren iets extra's te kopen en beschikking te stellen voor de cliƫnten van de Voedselbank. Via www.nldoet.nl kunnen mensen zich aanmelden voor deze Boxtelse activiteiten.

In oertijdmuseum De Groene Poort wordt onderhoud gepleegd aan het oertijdwoud, terwijl De Zonnebloem jongeren enthousiast wil maken voor een vrijwilligersactiviteit door hen een lunch te laten verzorgen voor vijftig gasten. Beide activiteiten hebben inmiddels voldoende vrijwilligers gevonden.