De Groene Kathedraal is een opvallend kunstwerk in de openlucht. De creatie van Marinus Boezem omvat 178 Italiaanse populieren, die samen het grondplan van de kathedraal van Reims vormen.
De Groene Kathedraal is een opvallend kunstwerk in de openlucht. De creatie van Marinus Boezem omvat 178 Italiaanse populieren, die samen het grondplan van de kathedraal van Reims vormen. Foto: Marc Cleutjens

Kunststichting

op excursie

naar Flevoland

De Kunststichting Boxtel houdt zondag 12 april een excursie naar een manifestatie over landschapskunst in Flevoland. Voorafgaand aan de busreis wordt donderdag 9 april een lezing gehouden door Marja Reitsma-Vrijling.

De Kunststichting, die deze week in deze krant aangeeft geen subsidie meer te krijgen en geen nieuwe activiteiten meer wil ontplooien, gaat in Flevoland zes landschapskunstprojecten bezoeken, die vervaardigd zijn door internationale kunstenaars. De kunstwerken zijn onder meer opgesteld nabij natuurgebied Oostvaardersplassen.

De busreis duurt van 08.30 tot 18.45 uur en voert onder meer naar de Groene Kathedraal, een creatie van Marinus Boezem die bestaat uit 178 Italiaanse populieren die zo zijn geplaatst als de vermaarde kathedraal van Reims.

Deelname kost 45 euro voor mensen die ook de lezing op 9 april willen bijwonen. Wie alleen kiest voor de busreis betaalt 37,50 euro. Kaarten voor de lezing kosten 12,50 euro.

AANMELDEN

Meer informatie en aanmelding is vanaf heden mogelijk bij Hannie van Schijndel, die telefonisch bereikbaar is op nummer 06-22 56 20 01. Mailen kan ook: info@kunststichtingboxtel.nl. Het programma van de excursie staat op www.kunststichtingboxtel.nl.