tentoonstelling met tafereel 'de aardappeleters'

Museum Vekemans eert kunstenaar Van Gogh

'Vincent van Gogh bezoekt Museum Vekemans'. Dat is de titel van de nieuwe expositie die vanaf 21 maart te bezichtigen is in het museum aan de Stationsstraat.

Op 29 juli is het exact 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Op allerlei plekken in Europa wordt aandacht besteed aan de Nederlandse kunstschilder die in Zundert het levenslicht zag. Ook Museum Vekemans koos er voor een tentoonstelling in te richten over Van Gogh.

Zo is vanaf 21 maart het tafereel van de aardappeleters, een van de meest bekende schilderijen van Van Gogh, te zien in het Boxtelse museum. Ans van den Bosch-van Dillen heeft karakterpoppen geboetseerd die authentieke kleding uit die tijd (1885) dragen. Bovendien wordt het tafereel omlijst met mutsen en poffers uit de plekken waar kunstenaar Van Gogh vroeger vertoefde, zoals Zundert, Etten-Leur, Tilburg en Nuenen. Ook is in een aantal diapresentaties, samengesteld door Jos Geerts. Op deze dia's is te zien in welke omgeving en woningen Van Gogh verbleef.

wassen en strijken

Binnen de collectie van het Wasch en Strijkmuseum is ook gezocht naar raakvlakken met Van Gogh. In zijn werken is de activiteit strijken niet terug te vinden, maar de kunstenaar besteedde wél ruim aandacht aan hoe de was in zijn tijd werd gedaan. Hierop heeft Museum Vekemans ook ingespeeld.

Wethouder Marusjka Lestrade opent de expositie op vrijdag 20 maart. Daarna is


Reset verzorgt

optreden bij

Vandaag Kookt...

Cultureel restaurant Vandaag Kookt... aan het Stationsplein in Boxtel krijgt zondagmiddag bezoek van de muziekgroep Reset. Na afloop van het optreden kunnen bezoekers genieten van een driegangenmenu.

De leden van de semi-akoestische band zijn afkomstig uit Boxtel en Schijndel. Een bekende is onder meer Edwin Beukers, die jarenlang speelde in de Boxtelse formatie Jacoustic. Reset speelt voornamelijk covers uit de jaren 60 en 70 waarin de nadruk ligt op meerstemmigheid. Het optreden begint om 15.30 uur.

de tentoonstelling te zien tijdens de reguliere openingsdagen: woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Op overige dagen is Museum Vekemans voor groepen op afspraak te bezoeken. Meer informatie over de expositie is te vinden op www.museumvekemans.nl.