Tiende editie Repair Café

Voormalig wethouder Willie van de Langenberg opende in juni 2012 de eerste editie van het Repair Café, georganiseerd door kringloopwinkel Het Goed en Transition Town Boxtel, waarbij naaisters en reparateurs klaarstaan om kapotte spullen van bezoekers te repareren. Zaterdag 14 maart vindt alweer de tiende editie plaats in Boxtel.

Bezoekers kunnen die dag tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij Het Goed aan de Industrieweg met kleine meubels, kleding, fietsen en elektrische apparaten. Mensen die nog over de handleiding van het betreffend apparaat beschikken, wordt gevraagd deze mee te nemen.

De bedoeling van een Repair Café, waarvan er inmiddels tientallen in Nederland bestaan, is dat mensen leren dat veel dingen gerepareerd kunnen worden. Alles wat het niet meer doet, met uitzondering van klokken, maakt kans op een geslaagde reparatie. ,,De ervaring leert dat ongeveer de helft van de klachten kan worden verholpen. Kledingstukken kunnen bijna allemaal worden gerepareerd. Hergebruik bespaart zowel geld als grondstoffen. Bovendien is repareren leuk, en vaak heel gemakkelijk", aldus de organisatie.

Meer informatie over het initiatief Repair Café is te vinden op www.repaircafe.nl.