Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

EXPERT VAN ERP DRUK MET OPNIEUW INSTELLEN TV-ZENDERS

Ook in Boxtel gaan schermen op zwart

PETER DE BEKKER

Kabelmaatschappij Ziggo bezorgde een hoop huishoudens in Boxtel en omgeving gisteren kopzorgen. Doordat het kabelbedrijf – vanwege de overname door UPC – het netwerk overzette op dat van UPC gingen de televisieschermen op zwart en moesten zenders opnieuw ingesteld worden. Veel mensen lukte dit niet. Daarom belden ze elektronicazaak Expert Van Erp voor hulp.

,,We leveren vandaag geen apparaten, maar zijn de hele dag bezig met het instellen van zenders", vertelde bedrijfsleider Kevin van Griensven van Expert Van Erp. Niet alleen bij de mensen thuis, ook in de winkel aan de Rechterstraat waren ze er druk mee. Hij wijst op het assortiment. ,,Hier moeten we de tv's ook allemaal opnieuw instellen. Nog zestig te gaan. Het is een licht chaotische dag..."

HEEL VEEL STAPPEN

Klanten van Ziggo ontvingen van het bedrijf een brief en een e-mail met uitgebreide informatie en een stappenplan hoe zij de zenders eigenhandig opnieuw zouden kunnen instellen. Maar veel mensen waagden het er toch niet op. ,,Het zijn vooral oudere mensen die ons bellen", vertelde Sarén Pech. Hij was een van de Expert-medewerkers die gisteren op pad was voor het opnieuw installeren van de tv's. ,,Zij zijn vaak bang iets verkeerd te doen. En ze vinden het wel heel veel stappen." Voor Pech is het een koud kunstje. ,,In tien minuten heb ik het voor elkaar."

Dit laat hij zien bij Loes Teppema. Zij was één van de onthande Ziggo-klanten in Boxtel. ,,Die informatie van Ziggo kreeg ik dinsdag pas", vertelde ze verontwaardigd. ,,Dat vind ik wel erg laat." Teppema wees op haar toestel. ,,Ik heb een Panasonic. Dat merk staat niet op de lijst die Ziggo verstuurde." Ze hield het formulier omhoog. Daar stond inderdaad wel uitgelegd wat te doen met toestellen van de grote merken Philips, Samsung en Sony, maar andere merken ontbraken. De handleidingen voor die toestellen waren wel te vinden op internet. ,,Maar daar beschik ik niet over."

Teppema was dan ook blij met de hulp van Expert-medewerker Pech. ,,Nu kan ik weer mooi het natuurprogramma Life Story kijken."

FOTO BOVEN: Sarén Pech (rechts) hielp Loes Teppema uit de brand. (Foto: Albert Stolwijk).