Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NPO RADIO 1 BELICHT BRABANTS VERKIEZINGSTHEMA IN BOXTEL

Nieuws BV duikt in schaliegasdossier

Het bekende BNN-radioprogramma De Nieuws BV op NPO Radio 1 heeft gistermiddag uitgebreid aandacht besteed aan het Boxtelse schaliegasdossier. Een verslaggever toog voor de rubriek 'Jan van de Straat' naar het terrein naast het datacenter van Rabobank Nederland dat in beeld is voor proefboringen naar schaliegas. De Nieuws BV is in de aanloop naar de Statenverkiezingen elke dag in een andere provincie en belicht dan een actueel onderwerp. Op de foto van links naar rechts Mirjam Bemelmans van Schaliegasvrij Boxtel, wethouder Peter van de Wiel en Willem-Jan Atsma van Milieudefensie. (Foto: Peter de Koning).



Boomfeestdag

in Boxtel

en Liempde

Boxtel en Liempde staan woensdag 18 maart uitgebreid stil bij de Nationale Boomfeestdag. Honderden basisscholieren gaan met hulp van de wethouders Herman van Wanrooij en Peter van de Wiel bomen en struiken planten in het buitengebied.

Het thema van de boomfeestdag luidt dit jaar 'Bomen en Water' en sluit aan bij de waterschapsverkiezingen die ook op 18 maart gehouden worden. In Boxtel beplanten tachtig scholieren van basisschool De Spelelier een plantsoen aan het Leemputtenpad. Het perceel is gelegen in het verlengde van het Apollopad, net voorbij het fietsbrugje over het Afwateringskanaal. De kinderen zullen met wethouder Van Wanrooij ongeveer negenhonderd bomen en struiken planten. Ze werken samen met de gemeente Boxtel en vrijwilligers van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel en de Hollandia Groengroep.

De Natuurwerkgroep Liempde viert de Nationale Boomfeestdag woensdag op een perceel aan de Broekdijk en de Watersteeg in het buitengebied. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Oversteek gaan populieren en inheemse struiken planten in het zogeheten Wederopbouwgebied De Scheeken. Hier loopt momenteel een project van stichting De Brabantse Boerderij, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeenten Boxtel, Best en Sint-Oedenrode.

De kinderen van De Oversteek planten populieren langs wegen, op perceelsranden en op akkers. Naast populieren bestaat het plantgoed volgende week uit sleedoorn, wegedoorn, inlandse vogelkers, mispel en hondsroos.